ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) akademisyenlerinin öğrencileriyle beraber yürüttüğü beş proje, TÜBİTAK’ın destekleyeceği projeler arasında yer aldı.

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BÜYÜK BAŞARI
06 Temmuz 2021 Salı 13:21

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2021 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim elemanlarınca yapılan başvurulardan beş projenin desteklenmesine karar verildi.  Öğretim üyesi Burcu Arpapay’ın “2,9 µM Dalgaboyu İçin Gasb Tabanlı Yarıiletken Doyurulabilir Soğurucu Ayna Tasarımı ve Büyütülmesi” başlıklı projesi, Prof. Dr. Engin Tıraş’ın “Sıcak Elektron Tabanlı Optik Mantık Kapıları”, Doç. Dr. Kadir Gedik’in “Havadan Toprağa Mikroplastik Kirliliği: Davranışı, Taşınımı, Organik Kirleticilerle Vektörel Etkileşimi ve Genotoksik Etkilerinin İncelenmesi”, Prof. Dr. Mehmet Candan’ın “Xanthoria Parietina (L.) Th. Fr Den Izole Edilen Parietinin Kimyasal Modifikasyonları Sonucu Elde Edilen Yeni Emodik Asit-Amid Bileşiklerinin Amiloid Beta (Aß) Fragmetin Oluşturduğu Oksidatif Strese Karşı Nöron Koruyucu Etkilerinin In Vitro Araştırılması” projesi ile öğretim üyesi Şükrü Ardalı’nın “Da-Phemt Milimetre Dalgaboylu Güç Yükselteçlerin Karakterizasyonu” başlıklı projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

2021 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 2497 proje önerisinden 2233’ü bilimsel değerlendirmeye alınmış ve yapılan değerlendirme sonucunda 247 proje önerisinin desteklenmesine, 225 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 30 Temmuz 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine karar verildi. Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılacak projelerin değerlendirilmesinde 2021 yılı 1. dönem kriterleri kullanılacak ve bu projelere de revize proje süreci bütçesi dahilinde destek verilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.