EN ÇOK TERCİH EDİLEN ANADOLU LİSESİ OLDU

Eskişehir Aşağısöğütönü Mahallesindeki yeni kampüsünde bu yıl eğitim öğretime başlayan Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye'nin en çok tercih edilen ve en yüksek TEOG puanı ile öğrenci alan mesleki teknik anadolu lisesi (MTAL) oldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ANADOLU LİSESİ OLDU
19 Temmuz 2017 Çarşamba 13:18


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 milyon TL’ye yaptırılan okul, Türkiye’nin en modern ve en iyi donatımına sahip uçak bakım alanı ile bilişim teknolojileri alanına sahip bulunuyor. Son 4 yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından sağlanan desteklerle meslek dersleri okulun atölye ve laboratuvarlarında yapılabilecek hale getirildi.

Okulun yaptığı çalışmalar sonucunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından B1.1 ve B2 kategorilerinde Okula ”TANINAN OKUL” statüsü verildi. Bu statüye sahip okuldan mezun olan öğrenciler, havacılık sektörü kuruluşlarında öncelikli olarak işe alınıyor, 3 yıllık deneyim sonrasında sınava girmeksizin uçak bakım lisansına sahip olabiliyor, Türkiye standartlarının oldukça üzerinde ücret alabiliyor ve yurt dışında uçak bakım teknisyeni olarak çalışabiliyor.

Okul Müdürü Dr. S.Sırrı Kabadayı, okulda öğrencileri üniversiteye ve iş hayatına en iyi hazırladıklarını, 35 vilayetten öğrencileri olduğunu, Eskişehir dışından gelecek öğrencilerin Okul pansiyonun da barınabileceklerini, hem yüksek öğrenim görmek hem de yüksek gelirli iyi bir mesleğe sahip ortaokul mezunu öğrencileri okullarına davet ettiklerini söyledi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.