EĞİTİM SENDİKALARINDAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapacağı belirtilen değişikliklere, eğitim sendikalarından tepki geldi.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ
20 Haziran 2017 Salı 15:01

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapacağı belirtilen değişikliklere, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim Sen’den tepki geldi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan ,Türk-Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı’yı ziyaret ettiler, yapılan görüşme ile bayram sonrasında konu  hakkında ortak çalışma yapmaya karar verdiler.


 
Mevcut yönetmeliğe göre rehber öğretmenler öğrencilere okulda sınıf öğretmenleri tarafından uygulanacak rehberlik uygulamalarını planlıyor, çocukların bireysel yeteneklerini ölçüyor ve yeni gelen öğrencilerin dosyalarını inceliyor.
Ayrıca, kaynaştırma öğrencisi ya da özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenci varsa rehber öğretmen farklı eğitim programları planlıyor ve yürütülmesine rehberlik ediyor. Bunların yanında rehber öğretmenler, pedagojik formasyonları uygun ise okul psikolojik danışmanlığı görevini de yerine getiriyor.

Yeni yönetmelikte ise iddialara göre rehber öğretmenlerin derslere girmesi, nöbetçi öğretmenlik yapması ve çalışma saatlerinin haftalık 30 saatten 40 saate çıkarılması gibi değişiklikler öngörülüyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.