EĞİTİM SENDİKALARINDAN MÜFREDAT TEPKİSİ

Eskişehir’deki eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıkladığı müfredat değişikliğine tepki gösterdi.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN MÜFREDAT TEPKİSİ
21 Temmuz 2017 Cuma 16:48

HABER: GÖZDE ÇELİK

Eğitim-İş Sendikası adına açıklama yapan Mücahit Bayraktar, yeni müfredatın kısa bir sürede ve şeffaf olmayan bir süreçte hazırlandığını belirterek, pilot uygulamaya gidilmemesine de tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağdaş, laik eğitim son parçalarını da çağdaşlık getirme iddiası ile yok etmeye çalıştığını savunan Bayraktar, yeni müfredattan evrim teorisinin çıkartıldığı,  Atatürkçülük kavramının ise müfredattan silindiğini ileri sürdü. Eğitimde karanlık bir tablonun hakim olduğunu söyleyen Bayraktar, tüm kamuoyunu yeni müfredata karşı ‘dur’ demeye davet etti. 
 
“Dini öğelerle donatılmış bir müfredat oluşturulmak istenmektedir…”
 
Eğitim-Sen Şube Örgütlenme Sekreteri Erkan Er ise,  müfredat değişikliğinin toplum mühendisliğinin son aşaması olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yeni müfredat hazırlıkları sürecinde, ‘eğitim müfredatının basitleştirilerek, hacminin daraltılacağı’, ‘bilgiden çok analiz yeteneklerini geliştirecek bir müfredat oluşturulacağı’ iddia edilmiştir. Ancak 13 Ocak’ta taslak programların açıklanmasının ardından programlardaki ‘sadeleştirme’ ve ‘basitleştirme’ kavramları ile neyin kastedildiği kısa sürede anlaşılmıştır. Ders kitaplarında bir süredir sürdürülen ‘sadeleştirme’ ve ‘basitleştirme’ uygulamalarının doğrudan bilim, felsefe, tarih ve sanat derslerini hedef alması, ünite ve kazanım sayılarının azaltılarak, ‘dini’ ve ‘milli’ öğeler ve referanslarla donatılmış bir müfredat oluşturulmak istenmektedir.”
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ukab UKABE - 7 yıl önce
Niye rahatsızlık duyduğu şimdi bu sözde eğitimciler bu durumdan,dini eğitim eğer devlet eliyle genç nesillere doğru bir şekilde verilmezse,onlarda bu çok önemli gereksinimlerini illegal örgütlerden alır ve kulu Kula köle eden işleyişe dahil olurlar.Bu sizde eğitim sendikası olduğunu dile getiren arkadaşlar lütfen ideolojik bakmasınlar bu duruma,zira gerçek bir eğitimci insanın en önemli ihtiyacı olan din eğitiminin devlet eliyle verilmesini istemekten başka yolunun olmadığını bilmesi gerekir.