Eğitim-Sen sorularına yanıt bekliyor

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan,  salgının hızını giderek arttırdığı şu günlerde okullardaki vaka sayıları ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama beklediklerini söyledi.

Eğitim-Sen sorularına yanıt bekliyor
25 Ekim 2020 Pazar 10:52

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan,  salgının hızını giderek arttırdığı şu günlerde okullardaki vaka sayıları ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama beklediklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve tüm okulların sertifikalandırılması hedefi bulunan "Okulum Temiz" projesinin borçlu okul idareleri yarattığını savunan Alkan, “Yeni Okul Aile Birlikleri seçilemediği için velilerden para toplama okul müdürleri tarafından hayata geçirilmeye başlandı. Okulum temiz belgesi için okullarda 2 bin ile 30 bin lira arası astronomik rakamlı harcamalar yapıldı. Dolayısıyla velilere de pamuk eller cebe denmektedir” dedi.

5’inci ve 9’uncu sınıfların, 2 Kasım’da yüz yüze eğitime başlayacağını hatırlatan Alkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şu soruları yöneltti: “ Vaka sayısı nedir? Vaka sayısını belirli bir oranın altında tutmak için hangi önlemler alındı? Okullarda vakalar sonrası tek tek okulları kapatmak çözüm mü?  Öğrencilerimize, tüm eğitim emekçilerine ücretsiz test yapılacak mı? İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında tanı konulan ve yakın temaslıların bilgisinin paylaşıldığı, karantina sürelerinin takip edildiği, düzenli veri akışının sağlandığı bir sistem oluşturuldu mu?”

Alkan, salgının yayılımındaki bu artış karşısında fiziksel hareketliliğin azaltılması, tüm öğrencilere, eğitim çalışanlarına ücretsiz yaygın test ve grip aşısı sağlanması ve şeffaf bilgi paylaşımı yapılarak, okullarda dezenfektan başta olmak üzere yeterli tüm önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.