Eğitim-Sen'den okul öncesinde yüz yüze eğitim tepkisi

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Kadın Sekreteri Özge Akgül Ayaz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitim kurumlarının açılmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen'den okul öncesinde yüz yüze eğitim tepkisi
21 Kasım 2020 Cumartesi 15:47

Alınan kararın bilimsel açıdan izah edilemeyeceğini söyleyen Ayaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Okulöncesi öğretmenleri eğitimci kimliklerini bir yana bırakıp onlara çocuk bakıcısı gözüyle bakıldığının anlaşıldığı bu kararı kabul etmiyorlar. Bu kararla özel öğretim kurumlarına sermaye akışının gözetildiği açıktır. Milli Eğitim Bakanı’nı bir eğitimci gibi düşünmeye, sermayenin çıkarlarını değil eğitim emekçilerinin ve çocuklarımızın sağlığını düşünmeye davet ediyoruz. Bütün öğretim kademelerinde salgınla mücadele kapsamında uzaktan eğitime geçilirken okulöncesi çağındaki çocukların sağlığını gözden çıkaran bu kararı kabul etmiyoruz.  Özel öğretim kurumları ve çalışan aileler gözetilerek alındığını düşündüğümüz bu karardan sonra sormak istiyoruz; okulöncesi öğretmenleri çocuk bakıcısı mıdır? Okulöncesi öğretmenlerinin ilgilenmeleri gereken uzaktan eğitime devam eden çocukları sahipsiz midir? İçinde bulunduğumuz salgın koşullarının öznelliğini biliyoruz. Bu koşullarla etkin ve ciddi bir mücadele gereklidir. Günlük değişen kararlar, gözetilen sermaye grupları önceliğin halk sağlığı olmadığını açıkça gözler önüne seriyor. Yapılması gereken ebeveynlerden birinin ücretli izinli sayılmasıdır. Ayrıca uzaktan eğitim araçlarına ulaşamayan, ekonomik güçlükler yaşayan ailelere de ekonomik destekte bulunulmalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.