Çocukların hayalleri ‘Meşe Palamudu’ ile büyüyecek

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, çocukların son dönemde yabancılaştıkları bir süreç olan bitkinin oluşumuna şahitlik etmesi ve doğa bilincinin küçük yaşta aşılanması amacıyla ‘Meşe Palamuduyla Büyüyen Hayaller’ adlı projeyi başlattı.

Çocukların hayalleri ‘Meşe Palamudu’ ile büyüyecek
02 Ocak 2018 Salı 12:04


Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) İletişim Tasarımı ve Yönetimi 4’üncü sınıf öğrencileri Beyza Nur Duran ve Cemali Burak Yarcı bitirme projesi kapsamında doğayla ile çocukları buluşturan bir proje yapmaya karar verdi. Doğa bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanması amacıyla ‘Meşe Palamuduyla Büyüyen Hayaller’ adlı projeyi hayata geçiren gençler, özel bir okulun ilkokul 3’üncü sınıf öğrencileriyle birlikte projenin ilk adımını attı. Hazırlanan projenin ilk etabı olarak, sınıflarda meşe palamudu ile ilgili bir sunum yapıldı. Daha sonra sunum yapılan sınıflardaki öğrencilere, evde yetiştirmeleri üzere birer meşe palamudu, yeterli miktarda toprak ve toprağın nemini gözlemleyebilecekleri saydam plastik bardaklar dağıtıldı. Ardından üniversiteli gençler, miniklere meşe palamudunu nasıl dikip sulayacaklarını da anlattı.

‘Hayaller kitaplaştırılacak’


Ayrıca gençler, meşe palamudunun büyüme evresine tanıklık ederken neler hissettiklerini çocuklardan yazmaları da istedi. Bu yazılan yazılar, meşe palamutları fide haline geldiğinde çocuklardan toplanıp kendi el yazıları ve çizimleriyle hiç değiştirilmeden kitaplaştırılacak.


Öte yandan Mayıs ayında fideler ekilmeye hazır hale geldiğinde ise, öğrenciler ve ailelerin katılacağı, meşe palamudu dikim etkinliği gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.