ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMALARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Anadolu Üniversitesi Çocuk Üniversitesi öğrencilerinin yaz boyunca edindikleri deneyimleri paylaştıkları serginin açılışı ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMALARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
16 Ekim 2017 Pazartesi 11:35


Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim- Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan öğrencilere sertifikalarını dağıttı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Böylesine anlamlı bir törene katılmaktan dolayı çok mutlu olduğumu sizlere ifade etmek istiyorum. Elbette bu mutlulukta törenimizi böyle güzel bir mekanda gerçekleştirmenin payının büyük olduğunu düşünüyorum. Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi geçtiğimiz yıl Anadolu Üniversitesi bünyesine tahsis edildi. Bundan sonraki etkinliklerimizin birçoğunun da burada gerçekleştirilmesini planlıyoruz" dedi.

"Burada yaz boyu gerçekleştirilen etkinliklerin meyvesini toplama zamanındayız"
"Çocuk Üniversitesi eski adıyla Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 6 yıldır sadece üniversitemizin ve mezunlarının çocuklarına değil şehir halkımıza da hitap eden bir merkezdir" diyen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan konuşmasının devamında, "Dilerim bundan sonra daha fazla çocuk bu merkezin bilimsel, sanatsal ve sportif olanaklarından yararlanacaktır. Burada yaz boyu gerçekleştirilen etkinliklerin meyvesini toplama zamanındayız. Belki de birçok çocuğumuz hayatında ilk defa sertifika törenine katılıyor. Elbette böyle bir mekanda sergi yapmak herkese nasip olmaz. Belki de çocuklarımızın içerisinden geleceğin sanatçıları çıkacak. Ben bütün çocuklarımızı katkı ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da Çocuk Üniversitesi bünyesindeki etkinliklerimiz artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sedef Dikmen ''Bu serginin yapılış amacı 2017 yaz döneminde fen bilimleri, sanat ve kültür alanlarında açılan 13 programımızın içerisindeki ürünleri sergilemektir. Bununla birlikte 15 gün boyunca devam edecek olan sergimizi Eskişehir halkı ile de buluşturmak istiyoruz. Yapılan törenler de çocuklar için ayrı bir motive kaynağı, birer ödül" şeklinde konuştu.

"Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini istedik"
Program Yöneticisi Prof. Dr. Güldane Araz Ay şunları dile getirdi:
"Bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz sergimizin başlangıcından itibaren gayemiz öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini, kendilerini ortaya koymalarını, özgüvenlerinin artmasını, sanata olan yatkınlıklarını keşfederek geliştirmelerini istedik. Tüm bunların Anadolu Üniversitesinin Çocuk Üniversitesi'nde bu program sürecinde hayat bulmasını sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Akademisyenlerin bilgilerinin meraklı öğrenciler ile paylaştığı bu platform sayesinde çocuklara ilgi duydukları alanda farkındalıklar oluşturularak gelişmelerinin sağlanması hedefleniyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.