CİHAT KONUSUNUN DOĞRU ANLATILMASI ÖNEMLİ

Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni müfredatı olumlu bulduklarını söyledi. Müfredatın açıklanmasının ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatında ‘Cihat’ konusunun eklendiğine dikkat çeken Urfalı, bu konunun öğretmenler tarafından doğru bir şekilde öğrencilere aktarılması gerektiğini ifade etti.

CİHAT KONUSUNUN DOĞRU ANLATILMASI ÖNEMLİ
22 Temmuz 2017 Cumartesi 13:19


Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yeni açıklanan eğitim öğretim müfredatı hakkında açıklamalarda bulundu.

İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17 ders, lise düzeyinde 24 ders, İmam Hatip Ortaokulu ve lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ders ve sınıflar düzeyinde ele alındığında toplam 176 müfredatın yeni dönemde uygulanacağını söyleyen Urfalı, “En son halinde biyoloji dersinde ‘Evrim’ çok tartışıldı. Bu konu üst öğrenime bırakıldığını ifade etti Milli Eğitim Bakanı. İnkılap Tarihi dersinde Atatürk’le ilgili herhangi bir konunun azaltılmadığını ifade etti. Bunu en iyi alan öğretmenlerinin tartışmasının doğru olacağını düşünmekteyiz. Genel olarak bakıldığında 176 müfredatla ilgili çok sıkıntı yok. Ancak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatında tartışma yaratacak birçok sorun gündemde. ‘Cihat’ konusu yeni müfredatta yer alıyor. Bunun yer almasında sakınca yok ama bunun doğru anlatılması gerekir. Günümüzde terörizmle İslam dinin bir araya getirmenin yanlışlığını hep birlikte yaşıyoruz. Bunun doğru anlaşılması önemli. Yeni yetişen gençlerimize bunun doğru anlatılması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Yeni müfredatta demokrasi vurgusunun işlenmesi gerektiğine dikkat çeken Urfalı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat çalışması yeni bir çalışma değil. 2005 yılından bu tarafa sürekli olarak gündemde olan bir konu. Bu müfredatlarla ilgili önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1-5 ve 9. Sınıflarda uygulamaya konulacak. Diğer sınıflarda aşamalı olarak uygulamaya konulacak. 1-5 ve 9’uncu sınıflardaki müfredatlıların daha çok tartışılacağını düşünüyoruz. Uygulandıkça ortaya daha net şekilde çıkacağını daha net verilerle konuları tartışacağımızı düşünmekteyim. Türk Eğitim Sen olarak müfredat değişikliği ilgili eleştiri hakkımızı saklı tutarak olumlu bulmaktayız. Yeni müfredatlarla ilgili özellikle tartışmaların yoğun olduğu alanlarda daha net bir yaklaşım ortaya konulmalı. Müfredatlar eğitim öğretimin yol haritasıdır. Bunun ortaya konulması önemlidir. Tartışma konusunun yoğun olduğu derslere gidecek öğretmen arkadaşlarımızın kendilerini gerekli bilgi donanımıyla öğrencilere doğru şekilde aktarım yapacağını düşünmekteyim.” açıklamalarında bulundu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.