ÇAKACAK: DERSLİK BAŞINA ÖĞRENCİ SAYISI 22'YE DÜŞTÜ

Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile birlikte Şehit İlker Karter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

ÇAKACAK: DERSLİK BAŞINA ÖĞRENCİ SAYISI 22'YE DÜŞTÜ
06 Aralık 2017 Çarşamba 11:52

Okul Müdürü İbrahim Boyacı’dan bilgiler alan Vali Çakacak, okulun sınıflarını gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Bilgi ve birikimin önemine değinen Vali Çakacak, “Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız ülkemizin geleceğini o kadar iyi yönlendirirsiniz. Okulda aldığınız iyi bir eğitim ileriki hayatınızda sizlerin özgüveni yüksek bir insan olmanızı sağlayacaktır. Sizler, büyük düşünmek zorundasınız. Hedefleriniz de hayalleriniz de büyük olmalı. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi büyük bir devletin geleceğisiniz.” dedi.

Fırsat buldukça sık sık okul ziyaretleri yaptığını dile getiren Vali Çakacak, Türkiye’nin daha çok kalkınması için Mesleki ve Teknik Liselerin önemli olduğunu belirtti. İşini ve ne yaptığını iyi bilen kalifiye elemana her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Çakacak, kendi okul yıllarında yaşadığı hatırları öğrencilerle paylaştı.

Vali Çakacak, “Hangi işi yaparsanız yapın en iyisini yapma gayreti içerisinde olun. Çok okuyun, derslerinizi iyi dinleyin. Dersi derste anlayın, o ders size hiç zor gelmez. Unutmayın, çalışınca her şey kolaydır. Öğretmeninizin anlattığını iyi dinlemezseniz, en kolay ders bile en zor ders haline gelir. Sizler, bu ülkenin geleceğine yön vereceksiniz, bizim bulunduğumuz makamları dolduracaksınız. Ne kadar çok bilgi ve birikime sahip olursanız, bunlar ileride sizin ana sermayeniz olacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra ders arasında öğrencilerle masa tenisi oynayan Vali Çakacak, ardından okulun öğretmenleriyle bir araya geldi. Öğretmenlerle sohbet eden Vali Çakacak, “Her insanın hayatında geleceğini yönlendiren rol model bir öğretmeni vardır. Toplum içerisinde büyük bir saygınlığa sahip olan öğretmenlerimiz, hayatımızın her alanında yer almaktadır.” İfadelerini kullandı.

Öğretmenlik mesleğindeki manevi zenginliğin hiçbir şeye değişilmeyeceğini söyleyen Vali Çakacak, “Kutsal bir mesleği yerine getiren öğretmenlerimiz, en büyük zenginliğimiz olan çocuklarımızın iyi bir şekilde eğitim almalarını sağlamaktadırlar.” dedi.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi eğitimde de çok büyük atılımlar kaydettiğini bildiren Vali Çakacak, ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısının 22’lere düştüğü belirtti. Bütün öğretmenlere şükranlarını sunan Vali Çakacak sözlerini, “Bizler eğitime ve bilgiye önem veren bir toplumdan geliyoruz. En sevdiğimiz varlıklarımız olan öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrenciler ülkemizi uluslararası alanda lider konuma getirecektir.” diyerek bitirdi.

Okul Müdürü İbrahim Boyacı’ya verdiği bilgiler için teşekkür eden Vali Çakacak, ardından Şehit İlker Karter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ayrıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.