BİLİM DENEY MERKEZİ VE SABANCI UZAY EVİ’NDE YAZ ATÖLYELERİ BAŞLADI

Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi’nde birbirinden renkli atölyeler ile yaz okulları başladı. 19 Ağustos’a kadar devam edecek atölyelerde toplam 110 çocuğa bilim içerikli oyunlar, uygulamalar ve anlatımlar gerçekleştirilecek.

BİLİM DENEY MERKEZİ VE SABANCI UZAY EVİ’NDE  YAZ ATÖLYELERİ BAŞLADI
09 Ağustos 2017 Çarşamba 14:58

Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların bilim ve fen ile erken yaşta tanışmaları ve ilgi duymalarını sağlamak amacıyla açılan Bilim Deney Merkezi ile Sabancı Uzay Evi’nde yaz atölyeleri başladı. 10 gün sürecek atölyelerde çocuklar ‘Görevimiz Robot, İpler Bilimin Elinde, Kaçış Kodu Uzay, gibi birçok atölyeye katılacak. Ayrıca ailelerinde katılacağı ‘Ailecek Bilim’ atölyesinde çocuklar ve ailelerin tasarlayacağı botlar, arabalar, roketler yarıştırılacak.

AKUT’un düzenleyeceği çocuk atölyesinde ise çocuklarda deprem bilinci oluşturulmaya çalışacak. Deprem simülatöründe eğitim alacak çocuklar, ayrıca yaz kampçılığı atölyesinde kamp yeri seçimi, çadır kurma, güvenli kamp ateşi yakımı, çöp disiplini, yön tayini gibi konularda eğitim alacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.