BAŞKAN ATAÇ’IN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için öğrencilere ve tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

BAŞKAN ATAÇ’IN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
17 Eylül 2017 Pazar 12:51

Ataç, bir mesaj yayımlayarak şöyle dedi:

"Yeni bir eğitim ve öğretim dönemi daha, sorunlar yumağı içinde başlıyor. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in ve onun temel ilkelerinin zedelendiği, Atatürk’ün adının ders kitaplarından silinmeye çalışıldığı bir süreçteyiz.

Yıllar boyunca hemen her Milli Eğitim Bakanı döneminde değişikliğe uğrayan sistem ve müfredat, son dönemde daha da tartışılır bir hâl almıştır.  Cumhuriyet’in değerleri içinde vazgeçilmez olan çağdaş ve lâik eğitim anlayışından ve bilimin gösterdiği yoldan ciddi kopuşlar yaşanmakta, bu da hepimizi fazlasıyla tedirgin etmektedir.

Öte yandan, eşit eğitim olanaklarının piyasanın kâr anlayışına terk edildiği, atanamayan binlerce eğitim emekçisinin sesine kulak tıkandığı, kadrolaşmanın üst düzeye ulaştığı bir eğitim ortamında, çağdaş ölçütlerde ve toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitimin varlığından söz etmek mümkün değildir.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen, yeni bir eğitim ve öğretim dönemine girdiğimiz şu günlerde; Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, çağdaş ve lâik eğitimin kıymetini bilen, onu yaşatan başta eğitim emekçileri ve öğrencilerimiz olmak üzere, tüm eğitim camiamıza ve öğrenci velilerine başarılar dilerim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.