Atatürk’e özlem dolu satırlar

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 98’inci yıldönümü nedeniyle Eğitim-İş Sendikası tarafından mektup yarışması düzenlendi. “Ata’ya Özlem” temalı yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç takdim etti.

Atatürk’e özlem dolu satırlar
05 Haziran 2017 Pazartesi 12:33


Eğitim-İş sendika binasında düzenlenen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eğitim-İş Şube Yönetimi, dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Törende konuşan Eğitim İş yönetim kurulu üyesi Mücahit Albayrak, “Eskişehir’in dört bir yanından ‘Ulusal Bağımsızlığın 98’inci Yılında Gençliğin Ata’sına Özlemi’ konulu yarışma için mektup yazan lise öğrencileri, ülkenin bu karanlık günlerinde bile tıpkı Atatürk’ün söylediği gibi gençliğin nasıl da umut olduğunu gösterdi. Davetimizi kırmayarak bizi şereflendiren Sayın Ahmet Ataç’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Kaleme aldıkları mektuplardan ve Atatürk’e duydukları sevgiden dolayı öğrencileri ve öğretmenleri kutlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, “Bizim zamanımızda kompozisyon dersleri vardı ve ben bu derslerin oldukça faydalı olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızın kendisini sözlü biçimde ifade edebilmesi kadar, yazılı biçimde ifade edebilmesi de çok önemli. Yarışmaya yoğun katılım olması da ayrıca sevindirici bir durum. Özellikle ‘Ata’ya Mektup’ sloganı çok önemli. Bu girişiminizden ötürü emeği geçen herkesi kutluyorum. Aranızda bulunmaktan ve gençlerimizle birlikte olmaktan dolayı çok onur duydum. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ve onları yetiştiren aileleri ile öğretmenlerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Fatih Fen Lisesi’nden Meryem Karaaslan birinci, Salih Zeki Anadolu Lisesi’nden Berfin Özel ikinci, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Berfin Günyeli ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere, Nutuk ve kitap seti hediye edildi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.