Anadolu Üniversitesi “Uzay-Zaman Noktası” açıldı

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezinde bulunan 'Uzay-Zaman Noktası', düzenlenen törenle açıldı.

Anadolu Üniversitesi “Uzay-Zaman Noktası” açıldı
14 Aralık 2017 Perşembe 16:21


Açılışa, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal'ın yanı sıra öğretim görevlileri ve diğer ilgililer katıldı. Birimde, uzayın ve zamanın doğasını anlayabilmek için bilim insanlarının fiziksel ve matematiksel prensipler üzerine kurdukları soyut modeller yer alıyor.

"Çocuklar ve gençler birtakım temel bilgileri görsel olarak eğlenceli bir şekilde alacaklar"


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin kuruluş amacı bilim, kültürel ve sanat alanında Türklerin dünyaya katkılarını göz önüne sermektir. Merkezimizde Türk bilim adamlarının, dünya bilim hayatına yaptıkları katkıları sergilediğimiz geniş bir alan var. Fakat biz bununla yetinmedik alt katta da bu merkezi gerçekten bilim merkezi yapan bazı birimlere de yer vermeye başladık. Uzay-Zaman Noktası bunlardan bir tanesi. Bir vardır ‘Bilim merakla başlar’ derler. Gerçekten her şeyin başı merak uyandırmak. Tabii biz merakı ilk olarak çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde uyandıracağız. İnşallah Uzay-Zaman Noktası’nın özellikle ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızın cazibe merkezi olmasını umuyoruz. Onlar burada uzaya ait birtakım temel bilgileri görsel olarak eğlenceli bir şekilde alacaklar. Aynı zamanda Borabey Göleti’ndeki Yunus Emre Gözlemevimizden alınan anlık görüntülerle burayı daha da zenginleştirmiş olacağız. Önümüzdeki günlerde bu merkezimizin önemli birimlerinden bir tanesi haline gelmiş olacak. Dolayısıyla Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi de gerçekten bir bilim merkezine dönüşmüş olacak. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız protokollerle çocuklarımızın buraya daha yoğun ziyaretlerde bulunacağını düşünüyorum. Uzay-Zaman Noktası’nın Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir halkı için hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Açılış, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Altan’ın Uzay-Zaman Noktası’nda yapılan çalışmaları anlattığı sunumun ardından katılımcıların birimi gezmesi ile son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.