Anadolu Üniversitesi en başarılı ilk 10 üniversite arasına girdi

Anadolu Üniversitesi, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'deki en başarılı üniversiteler sıralamasında ilk 10'a girdi.

Anadolu Üniversitesi en başarılı ilk 10 üniversite arasına girdi
24 Ekim 2023 Salı 14:37

Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştiren ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından 2023-2024 dönemini kapsayan, Türkiye Özel Bölümü başlıklı URAP sıralaması açıklandı. Üniversitelerin bu yıl ki akademik performansını özetleyen URAP 2023-2024 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK'ün yayımladığı veriler kullanıldı.

URAP Türkiye sıralamasında, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, toplam bilimsel doküman, uluslararası ortak makale, yurt içi ortak makale ile TÜBİTAK'tan alınan proje sayıları ve makale, atıf ve doktora öğrenci oranı gibi göstergelere yer verildi.

Bu yıl, URAP 2023-2024 Türkiye sıralamasında 183 üniversite yer aldı. Sıralamada, tıp fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında Anadolu Üniversitesi en iyi on üniversite arasında yer aldı.  

URAP tarafından yapılan değerlendirmede “Makale Puanı, Atıf Puanı, Bilimsel Doküman Puan,ı Doktora Puanı, Öğretim Üyesi/ Öğrenci Puanı, Uluslararası İş Birliği Puanı, Yurtiçi İş Birliği Puanı ve TÜBİTAK Proje Puanı” başlıklarından oluşan kriterlerde Anadolu Üniversitesi yüksek bir başarı göstererek tıp fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında 10. sırada yer aldı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Anadolu Üniversitesinin Cumhuriyetimizin 100. Yılında nitelikli akademisyenleri, çalışkan öğrencileri ve özverili çalışanlarıyla en üst sıralarda yer aldığının altını çizen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, elde edilen başarıdan büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “İnanıyorum ki Cumhuriyetimiz’in ve Türkiye’mizin “Yeni Yüzyılı”nda Üniversitemiz başarılarını arttırarak devam edecektir. Anadolu Üniversitesi gerek uluslararası gerekse ulusal sıralamalarda istikrarlı bir şekilde başarılarını sürdürmeye devam ediyor. Bu başarıda payı olan tüm akademik personelimize teşekkür ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.