2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
09 Eylül 2019 Pazartesi 17:21

Şeker İlkokulu'nda düzenlenen törene; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Ab Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Nilgün Çalışkan, Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra törende bir konuşma yapan Vali Çakacak, “2019 – 2020 eğitim – öğretim yılının ilk ders zili bugün çalıyor. İlimiz genelindeki 79 anaokulu, 153 ilkokul, 139 ortaokul, 124 orta öğretim kurumumuz olmak üzere toplam 495 okulumuzdaki 139 bin 123 öğrencimizin;  onların değerli velilerinin; 11 bin 581 öğretmen ve idarecimizin yeni eğitim – öğretim yılını tebrik ediyor, yeni eğitim – öğretim yılının ilimize ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yaptığı konuşmada öğrencilere ve öğretmenlere seslenen Vali Çakacak, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmenin ve kalkınmanın temeli eğitime dayanmaktadır. Son yıllarda genel bütçeden eğitime ayrılan pay devamlı artırılmış, fizikî mekânların yenilenmesi ve yeni derslikler – okullar yapılmasıyla derslik başına düşen öğrenci sayısında büyük iyileştirmeler yaşanmıştır.

Okullarımızın fiziki mekanlarının yenilenmesinin yanında, Şehrimizin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS)’ndaki başarıları hepimizi gururlandırmaktadır.

2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda Türkiye 3.’sü olan ilimiz, 2019 yılı Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS)’nda ise Türkiye 7.’liğine yükselmiştir. İlimizden 9 öğrencimiz tüm soruları doğru yaparak 500 tam puan almıştır. Bu vesileyle bu başarının gerçekleştirilmesinde payı olan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.”

Bu başarının artarak devam etmesini sağlamak için herkese belirli görevler düştüğünü belirten Vali Çakacak, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bu önemli görevi yerine getirirken, velilerimizin desteklerinin artarak devam etmesini istiyoruz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, eğitimde başarı sadece okullarla olmaz. Eğitimde başarı; öğrenci, okul ve ailenin birlikte çalışmasıyla yakalanır.

Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bizler, geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermek mecburiyetindeyiz.

İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda millî, manevî ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarırlar. Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza öğretmek zorundayız. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür.

Sizler bu ülkenin ümidi, hayali ve yarınları adına en büyük güvence kaynağısınız. Bizler gelecek adına tüm plânlarımızı, tüm hayallerimizi sizlerin üzerine kuruyoruz.

Bu yüzden kendinizi en donanımlı şekilde yetiştirmelisiniz. Eğer sizler düşünen, irdeleyen, sorgulayan, teknolojiyi olumlu işler için kullanıp ortaya yeni ürünler koyan bireyler olursanız ülkemiz gelecekte daha kalkınmış, daha zenginleşmiş bir ülke olacaktır.

İşte bunu başarabilmenin yolu da daha çok çalışmaktan, daha çok kitap okumaktan, daha büyük hayaller kurmaktan geçiyor. Büyük hayal kuranlar ve büyük hedefleri olanlar hep büyük başarılara imza atmıştır.

Bizler her daim sizlerin yanındayız. Sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Sizler de kendinize güvenin ve eğitimde bir marka olan şehrimizi bu eğitim – öğretim yılında da yeni başarılarla tanıştırın.”

En büyük yükün okul idarecileri ve velilerde olduğunu dile getiren Vali Çakacak, sözlerine şu şekilde sürdürdü:

“En büyük yükün sizlerin omuzlarında olduğunu ve gelecek neslin de sizlerin eseri olacağını çok iyi biliyoruz. Bu sebepten ülkemizin muasır medeniyetlerin üzerine çıkabilmesi için sizlerden daha fazla gayret ve daha fazla fedakârlık bekliyoruz.

Öğrencilerimize bilgi edinme yöntemlerini öğreten; öğrencilerimizin idealleri ve amaçları olan, vizyonlu, kendisini ifade edebilen, kendisi ve çevresiyle barışık, araştırmaktan ve öğrenmekten zevk alan, başarının lezzetini tatmış bireyler olarak yetişmesini arzuluyoruz.

Evrensel değerlerin yanında millî değerlerine sahip çıkan, demokrasi ve insan haklarını içselleştiren, kendine güvenen, özgür düşünen, sorgulayan, bilgiyi üretebilen, Cumhuriyetimizi Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak nesiller yetiştirmek de siz kıymetli eğitimcilere düşmektedir. Bu kutsal mesleğe gönül veren değerli öğretmenlerimizin de bu hedef doğrultusunda fedakârca çalışacaklarına güvenimiz sonsuzdur. 

‘Eğitim ailede başlar’ sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi birer rol model olmak, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamak, onların takipçisi olmak hepimizin mesuliyetidir. ‘okul, aile, öğretmen’ üçlüsünün iletişim ve işbirliğini ihmal etmeyin. Biliniz ki sizlerin de omuz verdiği ve sorumluluk aldığı bir eğitim ve öğretim yolculuğu daha hızlı ve başarılı sonuçlar verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha 2019 – 2020 eğitim – öğretim yılımızı kutluyor; huzur, hoşgörü, sevgi, dayanışma ve bol başarı ile geçmesini temenni ederken sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’da “Eğitimin temel belirleyeni öğretmenlerdir. O yüzden strateji belgemizde de bulunmak üzere öğretmen eğitimine ayrı önem ve öncelik veriyoruz. Öğretmenlerimiz de bunun hakkını veriyor, vermeye de devam edecek inşallah. Onun için ben bu eğitim-öğretim yılının da özellikle öğretmenlerimiz açısından hayırlı, uğurlu ve huzurlu bir çalışma dönemi geçirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Çakacak’ın okul zilini çalmasıyla çocuklar okullarına kavuşmuş oldu. Daha sonra sınıfları gezen Vali Çakacak, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını istedi.

Sınıfları ziyaretinin ardından Vali Çakacak, okulun öğretmenleriyle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.