2014 yılında yapılan protokol Eskişehir’de neden şimdi uygulanıyor?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Eskişehir’de uygulamaya alacağı hafız projesi tepki çekti. Eğitim-Sen “2014 yılında yapılan protokol Eskişehir’de neden şimdi uygulandığını” sordu.

2014 yılında yapılan protokol Eskişehir’de neden şimdi uygulanıyor?
13 Haziran 2022 Pazartesi 11:58

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ’nün birlikte yürüttüğü “Örgün Eğitim ile Birlikte Hafız Projesi” kapsamında, ilkokul 4.sınıf öğretmenleri ile rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin tanıtım toplantısına zorunlu olarak katılmalarının istendiğini söyledi.  Bugüne kadar Eskişehir’de uygulaması olmayan bu projenin protokolünün 2014 yılında yapıldığını anımsatan Alkan, protokolün Eskişehir’de neden şimdi uygulandığını merak ettiklerini ifade etti.  İkili eğitim yapan okullarda, öğretmenlerin derslerini bitirerek, zorunlu olarak toplantıya katılacağına dikkat çeken Alkan, şunları söyledi: “Bu bir angaryadır. Yine tam gün eğitimdeki okullarda 4.sınıf öğrencileri ne olacak? Nöbetçi olan arkadaşların ücretleri yine ödemeyecek. Bu durum nasıl telafi edilecek? Eğitimde laiklik ilkesi tamamen erozyona uğramış durumdadır. Eğitim Sen olarak, eğitimin bu kadar dinselleşmesine sessiz kalmayacağımızı tekrar Eskişehir kamuoyu le paylaşmak isteriz. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.