137 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

Eskişehir’de 137 bin 961öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

137 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
18 Ocak 2019 Cuma 12:09

Bugün Eskişehir’de 137 bin 961 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. Okul öncesi, ilkokul ve liselerde okuyan öğrenciler 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Yarıyıl tatiline girmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, bu ara sayesinde 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının yorgunluklarını atma fırsatı bulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt yaptığı açıklamada,  öğretmen ve öğrencilere seslendi. İşte Cırıt’ın açıklaması:

“17 Eylül 2018 tarihinde başladığımız eğitim öğretim yılımızın ilk dönemini geride bırakıyoruz.
Eskişehir İl Milli Eğitim camiası olarak mesleğini benimseyen, görevini önemseyen eğitim kadromuzla gençlerimizi sevgi, saygı ve hoşgörüye dayalı bir ciddiyetle, yeteneklerinin el verdiği en üstün başarıya ulaştıracağımıza inancımız ve güvenimiz tamdır.
Öğrencilerimizi kendini tanıyan, yeteneklerini bilen, duyarlı, düşünen, düşündüğünü uygulayabilen, soran, sorgulayan, eleştiren, iyiden, doğrudan, güzelden yana tavır koyabilen bireyler olarak Türkiye’nin geleceği için sağlam karakterli gençler yetiştirmek en büyük idealimizdir.

Değerli öğretmenlerim,
Sizler, nesiller inşasında liderlik yapan kişilersiniz, büyük bir vazife şuuru ile görevinizi yürüterek kutlu mesleğimizi icra etmektesiniz. Geleceğin büyük Türkiye’si sizin gayretlerinizle şekillenmektedir. Bu fedakâr emeklerinizi yürekten kutluyor, hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Kıymetli öğrencilerimiz,
" Kendine iyi bak ki, âlemin özü sensin, sen varlığın gözbebeği olan âdemsin"
“Eğitim ve öğretim” de âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Biz eğitimcilerin yegâne gayesi özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esaslarını sizlere aşılamaktır.
Teknoloji kullanımının bizleri yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevremize yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle, hayata dair gerçek ilişkiler geliştirmeyi önemsemeliyiz. Bu ülkenin yarınları sizlersiniz.
Tatilde; bulunduğunuz şehirlerdeki tarihi mekânları, müzeleri, kütüphaneleri gezin. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte zaman geçirin, sportif, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılın ve kitap okuyun. Arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirin, bol bol dinlenin.

Eğitim yolculuğunda çocuklarını yalnız bırakmayıp var güçleriyle evlatlarına destek olmaya çalışan değerli velilerimiz,
Emeklerinizden ötürü sizlere de çok teşekkür ediyorum. Gerek eğitim öğretim gerekse tatil süreçlerinde evlatlarınızla daha çok vakit geçirmenizi, daha güzel yarınlar adına sizlerden bekliyoruz.
Unutmamalıyız ki oyun, çocuğun en önemli işidir. Yetişkinler olarak mesleklerimiz bizler için ne kadar önemliyse, oyun da çocuklarımızın hayatında o kadar önemlidir. Hatta oyun çocuğun mesleğidir diyebiliriz. Bu tatil sürecinde ve bütün hayatları boyunca bunu da dikkate almanızı diliyorum.

Bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimizi, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmenlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyor iyi tatiller diliyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.