TEKME ATMA CİNAYETİNE 15 YIL HAPİS

Eskişehir’de otomobiline tekme attığı bir kişiyi bıçaklayarak öldüren sanık 15 yıl hapse mahkum edildi.

TEKME ATMA CİNAYETİNE 15 YIL HAPİS
07 Eylül 2017 Perşembe 13:07


Olay, 11 Mart 2017 tarihinde Hoşnudiye Mahallesi Vural Sokak'ta meydana gelmişti. Bir barda aşırı alkol aldıktan sonra arkadaşları tarafından dışarı çıkarılan Tolga Toraman (37), yoldan geçen Tevabil S. idaresindeki otomobile tekme atmış, ardından çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüştü. Kavga sırasında Tevabil S, yanında bulunan bıçakla Tolga Toraman'ın çeşitli yerlerinden bıçaklayarak, otomobiline binip kaçmıştı. Yaralı Toraman ise ticari taksi yardımıyla getirildiği Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası yakalanan şüpheli Tevabil S., ise çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olayla ilgili açılan davada sanığın yargılanmasına 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanığın yanı sıra ölen Tolga Toraman’ın annesi Meral Toraman, babası Sedat Toraman ve kardeşi Egemen Toraman da katıldı. Duruşmada sanık, üzerine atılan suçlamayı kabul etmedi. Sanık Tevabil S., duruşmada kendisini şu ifadelerle savundu:
“Olay günü istem dışı olayda bulundum. Olay istemeden olmuştur. Ben kendisine zarar vermek, öldürmek istemedim. Böyle olmasını istemezdim. Aracıma tekme attı ve zarar verdi. Bir süre sonra tekrar olay yerine gelerek aracımdaki zararın karşılanması için görüşmek istedim. Aracımdan indiğimde bana saldırdı. Üzerimde bıçak vardı. Öldürmek isteseydim ilk aracıma zarar verdiği anda öldürürdüm. Bana küfür etti ve tekme attı.”

“Sen de tekme atsaydın”

Duruşmada konuşan anne Meral Toraman, mahkeme heyetinden sanığın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep ederek, şunları söyledi:

“Madem oğlum sana ve aracına tekme attı, sen de ona tekme atsaydın. 9-10 yerinden neden bıçakladın.”
Ağır Ceza Mahkeme heyeti sanık Tevabil Salihoğlu’nu kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti olayda tahrik olduğunu göz önünde bulundurarak sanığın cezasında indirim uygulayarak 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.