MEB çalışanı 16 FETÖ şüphelisinin yargılanmasına başlandı

Başlatılan soruşturma kapsamında haklarında FETÖ/PDY soruşturma kapsamında dava açılan 5’i tutuklu 16 Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanın yargılanmasına başlandı.

MEB çalışanı 16 FETÖ şüphelisinin yargılanmasına başlandı
09 Mart 2017 Perşembe 14:23

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında  başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 16 Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı. Duruşma sanık sayısının fazla olması dolayısıyla konferans salonunda gerçekleşti. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra yakınları ve avukatlar katıldı. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini talep etti.
FETÖ ile bağlantısı olduğunu öğrendiğinde sendikadan istifa ettiğini belirten sanık Ayşe Altın, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Okula sendika yetkilileri geldi. Sendikalarında sağ-sol olmayacağını her kesimden üyesinin bulunacağını anlattılar. Bende Aktif Sen’e üye oldum. FETÖ terör örgütü ile ilişkisinin olduğunu öğrendikten sonra da sendikadan istifa ettim. Dernek üyeliğim hakkında bir bilgim yoktur. Derneğe üye olduğumu bilseydim oradan da istifa ederdim. Telefon kayıtları ile ilgili bir şey hatırlamıyorum. Konuşmalarım öğrenci velileri ile olabilir. Bank Asya hesabımı 10 yıl önce açtırmıştım. Banka aracılığı ile kredi kartı borcumu ödüyordum. Bankaya destek amacıyla bir para yatırmış değilim. FETÖ terör örgütü ile bir bağlantım bulunmamaktadır. 14 yıldır öğretmenim ve bunun 2 yılını idarecilikle geçirdim. İdarecilikten de kendi isteğimle ayrıldım. Yüzlerce insanı şehit eden ve iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü FETÖ ile ismimin anılmasından utanç duyuyorum. Sohbetlerine katılmadım ve himmet parası altında bağışta bulunmadım. Beraatımı istiyorum” diye konuştu.
Bir diğer sanık Ayten Şentürk, ise duruşmadaki ifadesinde şunları söyledi:
“FETÖ terör örgütü üyesi olarak gösterilerek burada yargılanmaktan utanç duyuyorum. Ben meslek hayatım boyunca çocuklara vatan, millet sevgisini aşılamaya çalıştım. Darbe girişimi sonrasındaki geceler Vilayet Meydanındaki tepki gösterilerine katıldım. Ben bir eğitimciyim ve ülkemizin güzel geleceği dışında bir girişimde bulunmadım. Sendika üyelerine hastane indirimi olduğu için sendikaya üye oldum. Kızım ve benim rahatsızlığım sırasında sendika sayesinde hastaneden indirimli yararlandık. Sendikanın FETÖ bağlantısının olduğunu öğrenince de istifa ettim” şeklinde konuştu.
Duruşmanın gün boyu süreceği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.