FETÖ/PDY davasında sanıktan ilginç savunma

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması kapsamında haklarında dava açılan ve içlerinde uçak teknisyeni, öğretim görevlilerinin bulunduğu çeşitli mesleklerden 6 şahsın yargılanmasına başlandı.

FETÖ/PDY davasında sanıktan ilginç savunma
11 Ekim 2017 Çarşamba 09:29


4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY davasında 4'ü tutuklu 1 tutuksuz olmak üzere 5 sanık hazır bulundu. Mahkemede tutuklu olan sanıklar tahliyesini, tutuksuz olan bir sanık ise beraatini talep etti.
Tutuklu sanıklardan İsmail Burak Y., yaptığı savunmada, "Benim terör örgütü ile bir alakam yoktur. Ben gece hayatı olan biriyim. Bateri, gitar ve saz çalıyorum. Geceleri de sahneye çıkan bir insanım ve dediğim gibi müzikle uğraşıyorum. Çevremde de bu tarz bir suçlama yapılan hiç kimse yok. İş bakımından da yurt dışından çok teklif aldım. Eğer bu örgüte üye olsaydım, çoktan bu teklifleri değerlendirmiş olurdum. Ben vatanını milletini seven bir insanım. O yüzden Türkiye'de kalarak vatanıma faydalı bir insan olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti duruşmanın sonunda tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Servet K.'nın tahliyesine karar verirken, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz olarak yargılanan şahısların mevcut hallerinin sürmesine karar vererek duruşmayı 5 Aralık 2017 tarihine erteledi.
Öte yandan mazeret bildirerek duruşmaya gelmeyen Ramazan K.'nın da bir sonraki davaya zorla getirilmesine karar verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.