FETÖ SANIĞI ÖĞRETMENLERE BANK ASYA SORGUSU

Eskişehir’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5’i tutuklu 30 öğretmenin yargılanmasına başlanıldı.

FETÖ SANIĞI ÖĞRETMENLERE BANK ASYA SORGUSU
30 Mayıs 2017 Salı 13:33


15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 30 öğretmenden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Öğretmenlerin yargılanmasına Eskişehir 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıldı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra yakınları ve avukatları katıldı. Duruşma sırasında iki farklı kameradan görüntü kaydı yapıldı. Duruşmada ifade veren sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Tutuksuz yargılanan öğretmenlerden Derya T., Bylock programının ismini 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında duyduğunu iddia ederek, programı kullanmadığını söyledi. Bank Asya’da 2010 yılından itibaren hesabının olduğunu ifade eden Derya T., “Bankaya satmış olduğum evimin parasını yatırmıştım. Konut kredisi kullanarak ev aldım. Evimde 22 tane bilezik ve 110 çeyrek altınımı eve hırsız girebilir diye düşünerek sattım ve çekmiş olduğum konut kredisinden borcumu düşürmek için kullandım.” dedi.

Tutuklu sanıklardan Abdullah D. ise, Bank Asya’ya 2014 yılında para yatırdığını söyledi. Yatırmış olduğu paranın baldızına ait olduğunu iddia eden Abdullah D., “Kızını evlendirecekti ve parayı benim bankaya yatırmamı istedi. Ailede para işlerine ben bakarım. Babamın ve kayınpederimin emekli maaşlarını ben çekerim. Talimat üzerine bu parayı yatırmış değilim. Talimat üzerine yatırmış olsaydım evdeki 50-60 lira civarındaki altınlarımı bozdurur, 25-30 bin lira değerindeki arabamı satar bankaya yatırırdım. Bankaya el konulacak düşüncesiyle daha sonra yatırmış olduğum parayı çektim. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum” diye konuştu.

Haklarının koruyacağı için sendikaya üye olduğunu belirten sanık Ahmet S. ise, “Darbe girişiminden sonra sendikaya kıl kaptım ve sendikadan istifa ettim. Sendikayla hiçbir bağlantım yoktur. Benim hakkımda itirafta bulunan kişiyi tanımıyorum. Ben rehber öğretmenim. Soru sormak için veliler zaman zaman arayabiliyor. Evimde bulunan Bank Asya’ya ait olan banka dekontu bana ait değildir. Daha önce ortağı bulundum şirket ortaklarından birisine aittir. Yasalar ile kurulmuş olan bir sendikaya üye olmakla suçlanıyorum” dedi.

Heyet duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.