“ByLOCK KULLANIYORUM” DEDİ

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında 14 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

“ByLOCK KULLANIYORUM” DEDİ
18 Mayıs 2017 Perşembe 14:07

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen davada, eski polisler Ali Osman Çekiç, Ahmet Muhittin Dayıoğlu, Ahmet Kocadağ, Bekir Peker, Bünyamin Polat, Emrah İlhan Yapıcı, Harun Demir, Selami Demir, Seyfeddin Bağışlar, Tümay Yorulmaz ile tutuksuz sanıklar Emre Bostan, Fatih Açan ve Kamuran Enç hazır bulundu. Tutuklu bir diğer sanık Sinan Akçam ise kaldığı cezaevinden SEGBİS sistemi aracılığıyla mahkemeye katıldı. FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'u kullanan bazı sanıklar hakkında dosyalar mahkeme başkanı tarafından okunurken, Ali Osman Çekiç, Ahmet Muhittin Dayıoğlu, Ahmet Kocadağ, Bekir Peker, Bünyamin Polat, Emrah İlhan Yapıcı,
Selami Demir, Seyfeddin Bağışlar ve Tümay Yorulmaz programı kullanmadıklarını iddia ettiler. Diğer bir sanık Kamuran Enç ise ByLock programını kullandığını söyledi. Duruşmada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanıklardan Emre Bostan ve Fatih Açan hakkında beraat, diğer sanıkların ise ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi. Tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için 19 Eylül'de duruşma devam edecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.