BOZÜYÜK 5 GÜNDÜR ALEV ALEV YANIYOR

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 5 gün önce çıkan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

BOZÜYÜK 5 GÜNDÜR ALEV ALEV YANIYOR
14 Eylül 2017 Perşembe 11:16


Yangın, yaklaşık 80 hektarlık alanda etkili oldu. Ekipler, hem karadan hem havadan yangına gece boyu müdahale etti. Kütahya’nın Domaniç ilçesinde başlayan yangının Bilecik sınırlarına sıçramasının ardından 5 gün geçti. Kontrol altına alınamayan yangın Camiliyayla köyü sınırlarına kadar ulaştı. Yaklaşık 400 görevlinin müdahale ettiği yangın gece boyu da sürdü.

Yangına çok sayıda ilden takviye ekipler gönderildi. Yangın çalışmalarını Bilecik Valisi Tahir Büyükakın yerinde kontrol ediyor. Yangının verdiği tahribat ise sabah saatlerinde günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Ekiplerin müdahalesi hem karadan hem de havadan sürdürüyor.

Bozüyük’te yangın alanına asker desteği

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki yangın için 180 asker bölgeye sevk edildi.
Bozuyük ilçesine bağlı Camiliyayla Mahallesi sınırlarına kadar ulaşan yangın yaklaşık 5 gündür kontrol altına alınamıyor. Yangın alanına çok sayıda ilden takviye gönderildi. Havadan ve karadan yaklaşık 500 personel yangına müdahale ediyor. Yangın bölgesine son olarak 180 asker sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına destek verecek olan askerler, öncelikle yangın konusunda bilgilendirildi. Askerler de yangının sönmesi için çalışacak.

Büyükşehir ekipleri yangın söndürme çalışmalarına destek verdi

Bozüyük sınırlarına kadar yayılan yangına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de itfaiye ve iş makineleri ile müdahale ediyor. 4 gündür devam eden ve ekiplerin büyük uğraşları sonucu kontrol altına alınmaya çalışılan yangında Büyükşehir Belediyesi ekipleri Bilecik Dodurga’da çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptığı açıklamada “Son yıllarda bölgemizde çıkan en büyük yangınlardan birine itfaiye ve iş makineleri ile destek oluyoruz. Ekiplerimiz Bilecik’e bağlı Dodurga’da çalışmalara destek oluyorlar. Başta Kütahya ve Bilecik olmak üzere tüm çevre illere geçmiş olsun diliyor, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.