YENİKENT’E AHİZELİ PARK

Büyükşehir Belediyesi Yenikent İşletme Kooperatifi sahasında park olarak kamulaştırılan 55 bin metre karelik alana bölgenin çehresini değiştirecek ahizeli park yapıyor.

YENİKENT’E AHİZELİ PARK
10 Mart 2018 Cumartesi 12:27

 

Sonhaber'den Meltem Karakaş'ın haberine göre; Büyükşehir Belediyesi Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı, Büyükpark, Kentpark’tan sonra Eskişehir’e büyük bir tematik park kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yenikent Mahallesi’nde yapılacak olan parkın 30 bin metre karesi yeşil alandan oluşacak. Ayrıca içinde 600 metre karesi su düzeyi, çocuklar için macera alanı, fitness alanı ve 50 araçlık bir otopark bulunacak.

HEYECANLA BEKLİYOR


Yenikent Parkı, alanın doğal yapısını da koruyacak şekilde şehre hâkim bir noktaya yerleştirilecek büyük bir ahize ile de daha canlı ve renkli bir görüntüye sahip olacak. Hoca Ahmet Yesevi Lisesi tarafına bakan kısımda şelale ve gölet de olacak. Bu parkın bir benzeri Portekiz’in Porto kentinde var. Çalışmaların hızla devam ettiği parkın açılışını Yeniket’te yaşayan vatandaşlar da heyecanla bekliyor. MELTEM KARAKAŞ


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.