Yannier: Takım yeniden bir ivme yakaladı

Eskişehir Basket’te Genel Menajer Derya Yannier ES TV’ye konuştu. Yannier, Büyükçekmecek galibiyeti sonrası, “Üst üste kaybedilen maçlar hepimizi demoralize etti ama takım tekrar ivme yakaladı” dedi.

Yannier: Takım yeniden bir ivme yakaladı
11 Nisan 2018 Çarşamba 14:06

Kritik maça taraftarın fazla ilgi göstermediğine değinen Yannier, “Bu sezon içerde en az taraftar sayısına sahip olduğumuz bir maçtı. Salonda uyuşuk bir hava vardı. Takımda maç boyunca ritme giremedi. Oyun olarak beni tatmin etmedi. Artık ligin sonlarına yaklaşıyoruz. Önemli olan bu haftalarda sonucu alabilmek. 9 maçlık mağlubiyet sonrasında üst üste ikinci galibiyetimizi aldık” ifadelerini kullandı.

“Sezon başında koyduğumuz hedef doğrultusunda ilerliyoruz” diyen Yannier, “İlk 8 öncelikli hedefimiz. Ama ligin sonuna kadar 7’nciliği de kovalayacağız. Üst üste iki galibiyet ile birlikte negatif ritmi de kırmış olduk. Demir İnşaat Büyükçekmece galibiyeti bu anlamda olumlu oldu” şeklinde konuştu.

Sakatlıklara değinen Yannier, “Sakatlıklar konusunda gerçekten şanssız bir sezon geçirdik. Normalde her takımda sakatlıklar oluyor ancak bizimkiler çok uzun sürdü. Bir de hep aynı pozisyonda kısa rotasyonunda sakatlıkların olması kötü gittiğimiz süreçte bizi olumsuz etkiledi. Yunus Emre Sonsırma ve Sean Marshall döndü ama ikisinin de fiziksel durumu şu an yüzde 50’lerde bile değil. Tekrar form tutmaları, takıma adapte olmaları zaman alıyor. Dolayısıyla ikisinden de şu an tam verim alamıyoruz” dedi.

Sportif sakatlığı tam anlamıyla geçmeyen Rowland’a parantez açan Yannier, “E. J. Rowland’ın tedavisi sonlandı ama yaklaşık iki aydır oynamıyor. Ayaklarını güçlendirmesi gerekiyor. Kuvvetlendirme ve tekrar forma sokma çalışmaları var. Ama tekrar sahaya girip takımına katkı vermesi iki haftayı bulacaktır. Umarız düşündüğümüzden farklı birşeyler olmaz. Çünkü çok komplike bir sakatlığı var. Daha uzun sürelere sebep olabilecek bir sakatlık. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“Eskişehir’de basketbol yeniden canlanıyor” diyen Yannier, “Sezona çok iyi başlayınca şehirde ‘Bu takım şampiyonluğa mı oynuyor?’ algısı oluştu. Ama işin doğrusu ve doğalı bu ligde Play-Off’a kalmak. İlk senemizde bu bütçelerle Play-Off çok büyük bir başarı. Şu anda ligde bulunduğumuz yerin farkına varılmasını istiyorum”ifadelerini kullandı.

Takımın tekrar ivme yakaladığına parantez açan Yannier, “Üst üste kaybedilen maçlar hepimizi demoralize etti ama takım tekrar ivme yakaladı. Art arda iki galibiyet geldi. Destek daha da artmalı. Play-Off’a kalmak bizim için çok ideal bir durum. Play-Off’a kaldıktan sonra adım adım üstünü düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

İlk 8’in önemine değinen Yannier, “Kime sorarsanız sorun bu ligde en üst seviye takım, en son eşleşilmek istenen takım Fenerbahçe Doğuş. Ama dediğim gibi kimle eşleşirsek eşleşelim ilk 8’e kalmak Eskişehir’de basketbolun büyümesi ve gelişmesi açısından çok önemli bir adım olur. Ligde altı tane maçımız kaldı. 3 tanesini Eskişehir’de oynayacağız. Taraftarımızı bu periyotta takıma desteğe davet ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.