BETON ADAMLAR AVRUPA KUPALARINDA!

Erkekler Hentbol Süper Ligi’nde Eskişehir’i temsil eden Selkaspor Avrupa Kupalarına katılmayı garantiledi. Geçtiğimiz sezon kurulan ve 1. Ligde aldığı şampiyonlukla bu sezon Süper Lig’e yükselen kulüp, sezon başında ise “Avrupa Eskişehir’e gelecek” hedefiyle yola çıkmıştı.

BETON ADAMLAR AVRUPA KUPALARINDA!
10 Nisan 2018 Salı 14:02

Süper Lig’in bitimine 3 hafta kala ligi ilk 4’te bitirmeyi garantileyen Beton Adamlar, aynı zamanda Türkiye Kupasında da ilk 4 takım arasına girmeyi başardı. Ligde alınan puanların yanı sıra Paf takımın sezon sonucunda aldığı toplam puanın yüzde 10’unun da takıma yansıyacak olması, muhtemel tüm sonuçlar sonucunda Selkaspor’u Avrupa’ya taşımaya yetti.

Selkaspor Kulüp Başkanı Mert Kaya, yaptığı açıklamada şehre verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kaya; “Süper Lig’de ilk sezonunu geçiren bir takım için iddialı gözüken bir amaç belirlemiştik. Ancak kurduğumuz takıma güvenimiz bizi yanıltmadı ve hedefimizi başardık. Sezon başından bu yana takımımız için emek vermiş olan teknik kadromuza, oyuncularımıza ve bize güvenip destek veren tüm sponsorlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’de hentbolun bir geçmişi olduğunun ve bunu yeniden canlandırmanın asıl amaçları olduğunun altını çizen Mert Kaya; “Ben ve kardeşim Yenal Kaya da dahil olmak üzere Eskişehir’de hentbol oynamış, hentbol izlemiş herkes bilir ki bu şehirde 10 sene öncesine kadar Avrupa kupalarına katılan üst düzey hentbol takımları vardı. Biz de spora katkı anlamında başlattığımız bu projemizde bu sene ve bundan sonra Türk sporuna katkı sağlayacak oyuncuları yetiştirmek amacındayız. 3 hafta öncesinden Avrupa kupalarına katılmamızda PAF takımımızın aldığı puanların da etkisinin olması bize bu anlamda ayrı bir sevinç yaşatıyor” dedi.

Kaya; hafta sonu oynanacak Türkiye Kupası dörtlü final maçlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunarak; “Takımımız hafta sonu oynayacakları dörtlü final maçlarının hazırlıklarını sürdürüyor. Cumartesi günü saat 16:00’da Beşiktaş ile yarı final maçında karşılaşacağız. Beşiktaş geçtiğimiz hafta ligde şampiyonluğunu ilan etmiş güçlü bir takım. Ancak bizde kendimize güveniyoruz. Amacımız bu maçtan da galip çıkarak Göztepe-Ankara maçının galibiyle finalde karşılaşmak” açıklamalarında bulundu. Süper Lig ve Türkiye Kupasındaki son 4 takımın aynı olmasının da Avrupa Kupaları için kesin sonuç verdiğini sözlerine ekleyen Kaya; bunun bir sürpriz olmadığını, verilen emeklerinin karşılığı olduğunu ifade etti.

Selkaspor; haftasonu oynayacağı Türkiye Kupası maçlarının ardından 21 Nisan’da deplasmanda Göztepe ile ve 6 Mayıs’ta da  Beşiktaş ile evinde oynayarak sezonu bitirecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.