Avantaj artık bizim elimizde

Eskişehir Basket’in takım kaptanı Caner Erdeniz, Büyükçekmece galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Erdeniz, “Bu galibiyetle Play-Off için avantajı elimize geçirdik. Bu avantajımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Avantaj artık bizim elimizde
10 Nisan 2018 Salı 14:56

ES TV’ye konuşan Erdeniz kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “ Ligin son haftalarına yaklaşınca artık herkes daha fazla mücadele ediyor. Rakibimizde küme düşme hattından kurtulmak istiyordu. Onlarda buraya kazanmak için geldi. Bizde Play-Off adına kazanmak istiyorduk. Kazanmayı başardık çok mutluyuz. Play-off için avantajlı konuma geçmiş bulunuyoruz. Bu avantajımızı elimizde tutmamız gerekiyor” dedi.

Hedef Play-Off

Play-Off hedeflediklerini söyleyen Kaptan, “Takım olarak başarıya inanmış durumdayız. Süper Lig’deki ilk sezonumuzda Play-Off oynamak bizim için başarı sayılacak. Eskişehir’in adını ilk 8’de tutmak için mücadele edeceğiz. Sakatlık yaşayan oyuncularımız geri dönüyor. Marshall ve Yunus geri döndü. E.J Rowland dönünce daha da güçlü olacağız. Şansız sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşadık” ifadelerine yer verdi.

Taraftara seslendi

Son olarak taraftara seslenen deneyimli oyuncu, “Taraftarımızın gücünü arkamızda hissetmek istiyoruz. İç sahada oynayacağımız karşılaşmalarda onların desteğine ihtiyacımız var. buradaki potansiyelin farkındayız. İkinci yarıda şansız yenilgiler alıp onları üzdüğümüzün farkındayız. Ama bizler onların desteğiyle Play-Off’a kalacağız. Taraftarımızı her maç yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Hazırlıklar başladı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 25’inci haftasında Trabzonspor’un rakibi olacak olan Eskişehir Basket bu karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Büyükçekmece galibiyetinin ardından 1 günlük izne çıkan Siyah Kırmızılı ekip dün Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda çalışmalar başladı. Bir buçuk saat süren antrenman ısınma ve güç çalışmasıyla başladı. Temsilcimiz son bölümde ise tek pota da savunma çalışması yaparak günü noktaladı.

Rakip Trabzonspor

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’de Play-Off iddiasıyla yola devam eden Eskişehir Basket ligin 25’inci haftasında Trabzonspor’un konuğu olacak. 9 haftalık mağlubiyet serisinin ardından Darüşşafaka ve Büyükçekmece’yi mağlup eden Potanın Şimşekleri gözünü Trabzon’a çevirdi. 14 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşma saat 15.15’de başlayacak ve müsabakaya Hayri Gür Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Zirvede değişiklik yok

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 24. hafta maçları tamamlanırken, Fenerbahçe Doğuş liderliğini devam ettirdi. Ligin 24. haftasına 43 puanla lider giren Fenerbahçe Doğuş, Trabzonspor'u 112-83 mağlup ederek 45 puanla zirvedeki yerini korudu. TOFAŞ ise deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 90-83 mağlup ederek 43 puanla ikinci sırada yer aldı. Temsilcimiz Eskişehir Basket ise topladığı 34 puanla 8’inci sırada yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.