Saadet Parti hem uyardı hem destek istedi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, normalleşme planı kapsamında önümüzdeki hafta açılması planlanan berber ve kuaförlerde salgınla mücadele kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti.

Saadet Parti hem uyardı hem destek istedi
05 Mayıs 2020 Salı 18:05

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl, normalleşme planı kapsamında önümüzdeki hafta açılması planlanan berber ve kuaförlerde salgınla mücadele kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti. Fiziki mesafe kuralları riayet edilmesi gerektiği ve suiistimale uğratılmaması gerektiğine vurgu yapan Bingöl, “Covıd 19 ile mücadele kurallarımızı hiç esnetmeden en üst düzeyde uygulamaya devam etmeliyiz. Aksi takdirde yaklaşık iki aydır uygulanan önlemler anlamını yitirir. Sayısının artmasını istemediğimiz yeni vakalarla karşılaşırız” dedi.

“ZARARLARI GİDERİLMELİ “

Uzun süredir işyerleri kapalı olan kuaför ve berberlerin maddi zararlarının göz ardı edilmemesi gerektiği ve zararlarının karşılanması için gerekli desteklerin yapılması gerektiğini belirten Bingöl, açıklamasında şunları kaydetti: “Günlük gelir ile ayakta duran berberlerin sıkıntılarının giderilmesi için iş yeri kapalı olduğu süre göz önüne alınarak her bir berbere aylık en az bir asgari ücret tutarında nakit desteği yapılmalıdır. Berberlerin bu süreçte her türlü vergi borcu silinmelidir. En az 6 ay boyunca iş yerlerine elektrik su ve doğalgaz indirimi yapılmalıdır. Sadece usta berber ve kuaförler değil yanlarında çalıştırdıkları çırak, kalfa veya yardımcılarına da bu süre zarfında doğrudan gelir desteği sağlanmalıdır. Çalışmadıkları süre için kira ödemesi desteği verilmeli ve Bağkur borçlarının iptal edilmesi gerekmektedir. Berber ve çalışanlarının bu sıkıntıları bir an evvel giderilmelidir. Bu zorlu günlerden çay ocağı, kahvehane, kafe işletmecileri ve çalışanları da fazlasıyla etkilendi. Bu işletmelerimizle ilgili 3 ay süreyle ertelenen stopaj vergisi tamamen kaldırılmalı, Temmuz ayında iş yerlerinin iki stopaj vergisi yükü altında ezilmesi engellenmelidir. Bu süreçte dolabında bulunana erzakı bozulan iş yerlerimizin zararının karşılanması için destek paketi verilmeli, iş yerini açan esnafın erzak maliyeti altında ezilmesinin önüne geçilmelidir. Açılamayan iş yerlerinin bütün vergi borçları bu süreçte silinmelidir. En az 6 ay boyunca iş yerlerine elektrik, su ve doğalgaz indirimi yapılmalıdır. İş yerlerinin ayakta kalması için mekan büyüklüğü ve gelir giderine bakılarak destek paketleri hazırlanmalı, geri ödemesiz nakit desteği sağlanmalıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.