KAZIM KURT AÇIK ARA ÖNDE

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhur İttifakı Volkan Doğan'a göre açık ara önde

KAZIM KURT AÇIK ARA ÖNDE
21 Mart 2019 Perşembe 10:12

Yazdığı yazılarla Eskişehir'de gündem oluşturan Hakkı Yılmaz yine adından sıkça söz ettirecek bir yazı kaleme aldı. Odunpazarı'ndaki seçim sürecini işleyen Yılmaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un açık ara önde olduğunu belirtti. Yılmaz, " Eskişehir sonuçlarını gören AKP temsilcileri düne kadar şikayet etmedikleri tüm araştırma şirketlerini şimdi CHP’li olmakla suçluyor. Çünkü tüm araştırma şirketleri hatta kendi elemanlarına yaptırdıkları anketlerde bile Eskişehir tercihini CHP Adaylarından yana kullanmış gözüküyor. Özellikle Odunpazarı’nda bugüne kadar yapılmış farklı farklı anketler mevcut. Ve hepsinde AKP Adayı Volkan Doğan’ın tahminlerin çok altında kaldığı, Kazım Kurt’un büyük bir farkla seçimi alacağı öngörülüyor. Hatta AKP’nin anket şirketi olduğu iddia edilen bir şirketin 13 puan farkla Kazım Kurt’un seçimi alacağını iddia etmesinin  Volkan Doğan cephesinde büyük bir yıkıma yol açtığı sıkça duyulmaya başlandı" dedi.

İşte Hakkı Yılmaz'ın yazısı: 

Ben anketleri ölçü almıyorum ama şehrin sokaklarında, her türlü düşünce grubunun içinde bir isim olarak ortaya çıkan sonuçlara da şaşırmıyorum.

Ülkemizde pek çok araştırma şirketi var. Her seçim döneminde bu şirketlerin seçim ile ilgili anketlerini, eğilim sonuçlarını, tahminlerini bolca görüyor ve değerlendiriyoruz.

İnsanlar arasında olduğu gibi anket şirketleri arasında da bu şirket AKP’li, bu şirket MHP’li, bu şirket CHP’li gibi yaftalamalar, kanaatler yaygın.

Ancak bu dönem araştırma şirketlerinin Eskişehir sonuçlarını gören AKP temsilcileri düne kadar şikayet etmedikleri tüm araştırma şirketlerini şimdi CHP’li olmakla suçluyor.

Çünkü tüm araştırma şirketleri hatta kendi elemanlarına yaptırdıkları anketlerde bile Eskişehir tercihini CHP Adaylarından yana kullanmış gözüküyor.

Özellikle Odunpazarı’nda bugüne kadar yapılmış farklı farklı anketler mevcut. Ve hepsinde AKP Adayı Volkan Doğan’ın tahminlerin çok altında kaldığı, Kazım Kurt’un büyük bir farkla seçimi alacağı öngörülüyor.

Hatta AKP’nin anket şirketi olduğu iddia edilen bir şirketin 13 puan farkla Kazım Kurt’un seçimi alacağını iddia etmesinin  Volkan Doğan cephesinde büyük bir yıkıma yol açtığı sıkça duyulmaya başlandı.

Ben anketleri ölçü almıyorum ama şehrin sokaklarında, her türlü düşünce grubunun içinde bir isim olarak ortaya çıkan sonuçlara da şaşırmıyorum.

AKP adayı AKP’nin içinde bile karşılık görmüyor. Hatta davranışları, çevresi, söylemleri ile parti teşkilatının çok büyük bir kısmında oldukça antipatik bir aday olduğu için Doğan’ın kendi partisinin oylarını bile konsolide edemeyeceği ortada.

MHP’ye bakınca ittifak ortağı olarak gözükse bile tabanda aynı ittifakın olmadığını görmek de zor değil. Hatta MHP’lilerin Kazım Kurt’a Doğan’dan çok daha yakın ve kitlesel olarak daha destek olduklarını görebiliyoruz.

Emirdağlılar, Malıç lobisi derken aşağı yukarı aynı tepkiyi hemen her zümrede görüyoruz. İlçe Başkanı iken sempatisi yüksek olan Doğan artık nasıl yaptıysa aday olunca antipatik bir isme dönüşmüş ve herkes AKP tarihinin Odunpazarı’nda en düşük oyu alacağı kanaatinde.

Ben uyarmıştım, ben söylemiştim demeyi sevmiyorum ama keşke Doğan seçim kampanya sürecinde uyarılarımızı, önerilerimizi dikkate alsaydı demeden de edemeyeceğim.

Kendisini partisinin tüm adaylarının üzerinde, adeta bir Başbakan gibi lanse etmenin, partisi için değerli olan isimlere kafa tutmanın, parti içinde vekiller arasındaki soğuk savaşta taraf olarak yangına benzinle gitmenin faydadan çok zararı olduğunu sanırım artık anlamıştır.

Uyarmamıza rağmen popülist politika yapmanın, ayağı yere basmayan vaatler vermenin, işi şova dökerek, ayağa geçirilen sarı çizmeler ve valilik imkanlarıyla sonuca gidilmeyeceğini sanırım geç olsa da anlamıştır.

Ama en çok puan kaybettiren ve bu duruma gelmesine sebep olan şeyin hem kendisi hem de çok yakın olduğu gazetenin agresif, saldırgan, doğru olmayan şeylerle yürüttüğü kampanya yüzünden olduğunu herhalde artık kabul etmiştir.

Belki başka bir şehirde, başka bir zihniyetin hakim olduğu bir ilçede başarılı olabilirdi ama eminim Volkan Doğan’da artık Eskişehir’in başka şehirlere benzemediği idrak etmiştir.

Kendini överek, rakibe olumsuz söylemler kullanarak, rakibi bırak bürokratlarını kendini asıl rakipmiş gibi hedef almanın ve onu mağdur edecek şekilde ağır ithamlarla algı operasyonu yürütmenin artık tutmadığını herhalde anlamıştır.

Benim ismimi kopya ederek kendi gazetelerinde farklı düşüncelerle yazıyor gibi yaptıracak  bir zihniyetin seçim için neler yapabileceğini ve ne kadar inandırıcı olacağına dair yorumları da size bırakıyorum.

10 gün daha sabır, metanet ve güneşli bahar günleri diliyorum sizlere….

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.