İYİ PARTİ’DEN, ÇOCUK İSTİSMARINI MEŞRULAŞTIRAN PROFESÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 12-17 yaş arasındaki kız çocuklarının doğum yapmak için ideal yaşta olduklarını söyleyen ve bu yaştaki kız çocuklarını “süper kadın” olarak niteleyen Muttalip Kutluk Özgüven hakkında suç duyurusunda bulunarak, Özgüven’in suçu övme, çocuğun cinsel istismarı ve suç işlemeye tahrik suçlarından cezalandırılmasını istedi.

İYİ PARTİ’DEN, ÇOCUK İSTİSMARINI MEŞRULAŞTIRAN PROFESÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
22 Mayıs 2020 Cuma 14:02

 İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Levent Bayraktar, adliye çıkışı yaptığı değerlendirmede “Geçtiğimiz hafta AKİT Tv isimli bir televizyon kanalında “Profesör” unvanı almış bir şahıs suça davet eden, ahlakta yeri olmayan sözler sarf etmişti. İfade edilen bu sözler bize bir kez daha gösterdi ki maalesef çocuklara karşı cinsel şiddetin boyutları ancak buzdağının görünen yüzü kadar biliniyor.  Daha çocuk yaşta olan bireylerin vücutları hakkında “mükemmel”, “süper kadın” gibi ifadelerde bulunan sapıkça bir zihniyete sahip olan bu şahıs hakkında “suçu övme”, “çocuğun cinsel istismarı”, “suç işlemeye tahrik” suçlarından hakkında soruşturma başlatılması için İyi Parti Eskişehir İl Teşkilatı olarak suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Hem dünyada hem de ülkemizde çocuğun cinsel istismarı vakalarının vahim bir istatistiğe sahip olduğuna dikkat çeken Bayraktar, dünyada her yıl yaklaşık 40 milyon çocuğun cinsel istismara uğradığının tahmin edildiğini kaydetti. Türkiye’de ise çocuk istismarıyla ilgili dava sayısının son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttığına işaret eden Bayraktar, “TÜİK verilerine göre ülkemizde cinsel suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işleniyor. Bu skandal ötesi sözler, dışarıda aynı ahlaksız zihniyete sahip kişileri teşvik etmeye ve daha çok çocuğun cinsel istismarına neden olabilir. Toplum adına büyük bir tehlike oluşturan bu şahsın yargı makamları karşısında hak ettiğini bulmasını temenni ederiz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.