DEVLETİN BAŞINA...

İbrahim Arslan yazdı...

DEVLETİN BAŞINA...
14 Mart 2018 Çarşamba 10:44

TARİH 15 Temmuz 2002

İktidarda DSP-MHP-ANAP koalisyonu bulunmakta iken, 15 Temmuz 2002 tarihinde Bahçeli’nin erken seçim istemiyle, koalisyonun sürdürülemeyeceğinin ortaya çıkması üzerine, 03 Kasım 2002 tarihinde yapılan erken genel seçimde AKP TEK BAŞINA İKTİDAR olmuştur.

TARİH: 26 Temmuz 2002

Ülkemizde yaşanan ve siyasal tarihimize 367 krizi olarak giren, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, imdada yetişen Bahçeli’nin; “ Biz Meclise gireriz” kararı ve açıklaması sonrasında, 28 Ağustos 2007 tarihinde TBMM’sinde yapılan seçimle Abdullah GÜL Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

TARİH: 08 Haziran 2015

07 Haziran da yapılan genel seçimde % 40’a gerileyip tek başına iktidar olamayan AKP’nin imdadına yine yetişen Devlet Bahçeli’nin, seçimden bir gün sonra 08 Haziran 2015 tarihinde “erken seçime gidilmeli” kararıyla, hükümet kurulamamış, 01 Kasım 2015 tarihinde yenilenen seçimde ise AKP TEK BAŞINA İKTİDAR olmuştur.

TARİH: 11 Ekim 2016

Mecliste Anayasayı değiştirecek sayısal güce sahip olmadığı için AKP tarafından rafa kaldırılan Başkanlık sistemi; Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı “ Başkanlık sistemini destekleyeceğiz, getirin anayasa değişiklik önerilerinizi” sözleriyle vücut bulmuş, fiili olarak Anayasaya aykırı şekilde zaten uygulanan başkanlık sistemine hukuken de geçilmiştir.  

TARİH: 08 Ocak 2018

Bu tarihte de Devlet Bahçeli; yapılacak olan başkanlık seçiminde aday çıkarmayarak, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştır.

Bütün bunlar yaşanırken, alınmasınlar ama MHP’ye inanmış, gönül vermiş insanlarsa hala: “ Devletin başına devlet gelecek” sloganı atıyorlar…

Son günlerin fenomen deyimiyle, “Ama anlatmaya gerek yok, bir şey söylemiyorum, görüyorsunuz…”

Zira her seferinde Devlet’in sayesinde, Devletin başına AKP’liler geliyor…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.