DEDELEK’TEN SERT AÇIKLAMALAR: “BİZ KENDİ İRADESİ İLE GELİP, ONLARI SİLEN VE BİR GECE DE APARTMANLARDA KAYIT YAPANLARIN KARŞISINDAYIZ”

İyi Parti 1. Olağan Kongresinde Arslan Kabukçuoğlu’na karşı yarışacak olan Soner Çam’ı destekleyen eski devlet bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, “Kardeşimiz kapısını, gönlünü, ruhunu İyi Parti için açacağı yerde ahbap çavuş işi yapmış. İçlerinde kızım da olmasına rağmen. Ama şimdi delege değil kaydı da silinmiş. Bu korku nedir? İnsandan korkulur mu? Nedir bu kavga” dedi.

DEDELEK’TEN SERT AÇIKLAMALAR: “BİZ KENDİ İRADESİ İLE GELİP, ONLARI SİLEN VE BİR GECE DE APARTMANLARDA KAYIT YAPANLARIN KARŞISINDAYIZ”
10 Mart 2018 Cumartesi 03:07

Esgündem26: Soner Çam’ın yönetim kurulunu basına tanıttığı toplantının açılış konuşmasını yapan Dedelek, Türkiye’nin yeniden sağlığına kavuşması için İyi Parti’de olduklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Demokratik Sol Parti’ye, Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Doğru Yol Partisi’ne kadar tek yürek, tek bilek olarak toplandık. Toplantının ana nedeni Türkiye’yi sağlığına kavuşturmak. Kim sağlığını bozduysa onu Türkiye’nin başından almak. Değerli arkadaşlar; şuanda Sayın Genel Başkan tarafından Merkez Danışma Kurulu Üyeliğine atanmış bulunuyorum. Kendisi ahde vefaya inanmış bir insandır. Bir Türk kadını olarak şuanda başımıza geldi. Ben onun genel başkanlığı altında yer almaktan şeref duyuyorum. Eskişehir’de teşkilatlar oluşmuş, teşkilatın başına bir kardeşimiz gelmiş. Bu kardeşimiz kapısını, gönlünü, ruhunu İyi Parti için açacağı yerde ahbap çavuş işi yapmış. İçlerinde kızım da olmasına rağmen. Ama şimdi delege değil kaydı da silinmiş. Bu korku nedir? İnsandan korkulur mu? Nedir bu kavga?” diye konuştu.

Gerekirse aday olurum

Belediye seçimlerinde en iyi adayı bulmak için ciddi arayış içinde olacaklarını belirten Dedelek gerekirse bastonu ile aday olacağını belirtti. Kadınlara büyük görev düştüğünün altını çizen Dedelek şöyle konuştu; “Türkiye’deki sıkıntıyı önce kadınlar kurtaracak. Kadınların inancı, ahlakı kurtaracak. Bize örnek olacaksınız. Neden ben buradayım? ‘İbrahim Dedelek neden taraf oldu’ diyorlar. Ben adaletsizliğin karşısında tarafım, yanlışlığın karşısında tarafım. Biz kendi iradesi ile gelip, onları silen ve bir gece de apartmanlarda kayıt yapanların karşısındayız. Bir demokratik kongredir, kazanılır yada kaybedilir. Ama önümüzde çok tehlikeli bir seçim var.  Belediye seçimi erkene alacaklar. Bu belediye seçiminde bankamız yok, OHAL’imiz yok ama imanımız var. Ben şunu ifade edeyim. 12 yıl sizlerin desteği ile milletvekilliği yaptım. Bakanlık gördüm. İhtiraslarım arkamda kaldı. Genel başkanımıza da söyledim. Ben aday değilim. Ama önümüzdeki seçimlerde en iyi adayı koyacağız. Hiçbir şey yapamayacaksak elimdeki bastonla 15’i, 20 yapmak için aday gerekirse olacağım dedim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.