CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ESKİŞEHİR'E ÖVGÜ

Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisi öğelerinden esinlenerek tasarlanan Odunpazarı Modern Müze (OMM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

07 Eylül 2019 Cumartesi 14:39

Açılışta konuşan Erdoğan, “Japon ve Osmanlı mimarisinin modern bir yoğumu olan temelini bizzat attığım bu müzenin açılıştan bulunuyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Erol Tabanca ve değerli eşlerine, tebrik ediyorum. Bu müzeyi kültür, sanat hayatımıza kazandıran Sayın Erol Tabanca ve eşlerine, bu müzenin tasarım ve uygulama süreçlerinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle Japon dostlarımıza katkıları için şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Sergileme ve etkinlik alanları, atölyeleri diğer bölümleri ile bu müzenin Eskişehir’den dalga dalga diğer şehirlerimize ve dünyaya yayılan sanat ışığı olacağına inanıyorum” dedi.

ESKİŞEHİR İSABETLİ OLMUŞ 

“Böyle bir müzenin kuruluşu için Eskişehir’in seçilmiş olması fevkalade isabetli olmuştur” diyen Erdoğan,  “Dünyanın ve coğrafyamızın kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapan ver her birinden izler taşıyan Eskişehir bugünde  eğitimde, kültür ve sanattaki canlılığıyla böyle bir müze için en ideal şehirdir” ifadelerinde bulundu.

DÜNYAYA TANITMALIYIZ 

Erdoğan tarihi Odunpazarı’nın korunması gerektiğini belirterek, “Odunpazarı semti Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, gerçekten gözümüz gibi korumamız gereken bir yerdir. Bir yandan kadim Eskişehir mirasını yaşatan diğer yandan bugün açılışını yaptığımız müze ve günümüze gelen bu bölgenin zenginliklerini dünyaya daha iyi tanıtmalıyız” diye konuştu.

ESKİŞEHİR İLK AKLA GELEN ŞEHİRLER ARASINDA 

Erdoğan Eskişehir’in uluslararası alanda tanıtılması gerektiğini ifade ederek, “Eski bakanımız Sayın Nabi Avcı Hocamızın gayretleriyle son 17 yılda Eskişehir’e pek çok değer kazandırdık. Eskişehir halkı bu çabalara sahip çıktı. Bugün Eskişehir ülkemizde gezilip görülmesi gereken şehirler denildiğinde ilk akla gelen şehirler arasında yer alıyor. Eskişehir’in uluslararası tanıtımını yeterli düzeyde gerçekleştirdiğimizde inanıyorum burası yabancı misafirler için ana destinasyonlardan biri olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Es esli - 5 yıl önce
Sayın reis termik santral çevreyolu hicbahsedilmemis elinden gelse eskişehir için bir damla su vermezsin