CHP’LİYİ SEÇENLERE CEZA MI?

Çakırözer, Bakan Mehmet Müezzinoğlu ile görüşerek CHP’li ve AKP’li belediyeler arasındaki işçi kontenjanı ve başvuru uygulamasına ilişkin hakkaniyetsiz, adaletsiz yaklaşımın giderilmesini istedi.

CHP’LİYİ SEÇENLERE CEZA MI?
03 Mart 2017 Cuma 16:54

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Eskişehir’deki kurumlara alınacak olan 1750 işçinin belediyeler arasındaki kontenjan dağılımını ve işçi alımlarında gerçekleştirilen farklı uygulamaları Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması için verdiği yazılı soru önergesinde, Eskişehir’deki ilçeler arası nüfus dağılımı ve belediyelere alınacak olan işçilerin kontenjan dağılımlarını hatırlatarak, “İlçelere ayrılan bu kontenjanlarda temel kriter nedir? Dağılımlarda en düşük kontenjanların CHP’li iki ilçeye  (Mahmudiye ve Han) ayrılması tesadüf müdür, yoksa o ilçelerin halklarına CHP’yi seçtikleri için verilmekte olan bir ceza mıdır?” diye sordu.
HANGİ KRİTERE GÖRE BELİRLEDİNİZ?
Hazırladığı soru önergesinde, kontenjanların belirlenmesinde hangi kriterlerein baz alındığını soran Çakırözer“Nüfus olarak birbirine yakın üç belediyeden Mihalıççık ve Beylikova Belediyelerimize 50 işçi kontenjanı tanınırken onlarla aynı nüfusa sahip Mahmudiye Belediyemize 20 kontenjan tanınmasının gerekçesi nedir? Belediyesinin CHP’li olması mıdır? Bu adaletsizlik, eşitsizlik değil de nedir?” ifadelerini kullandı.
ODUNPAZARI İLE GÜNYÜZÜ BİR Mİ?
Nüfusu 5 binin altında olan Günyüzü ile nüfusu 400 bine ulaşan Odunpazarı ilçelerine tanınan kontenjanın 60’ar işçi olarak eşit belirlendiğini anımsatan Çakırözer, “Nasıl bir kriter konmuştur? Düşük nüfuslu dört ilçemizden üçü olan Günyüzü, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerimize 60’ar işçi kontenjanı tanınırken onların hemen andından gelen Han ilçemize sadece 10 kontenjan tanınması eşitlik ve adalet duyguları ile bağdaşır mı? Han ilçemiz CHP’li bir başkan tarafından yönetildiği için mi böyle büyük ayrımcılığa uğramaktadır?” sorularına yanıt istedi.
İŞÇİ ALIMLARINDAKİ UYGULAMALAR ADALETLİ Mİ?
TYP kapsamında işçi alımlarında başvurular için İŞKUR’un AKP’li ve CHP’li belediyeler arasında farklı uygulamalara gitmesini de Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, “Adalet ve Kalkınma Partili belediye başkanlarınca yönetilen 10 ilçemizde TYP başvuruları belediye binalarında yapılırken, Cumhuriyet Halk Partili başkanlarca yönetilen Mahmudiye ve Han belediyelerimizde başvuruların kaymakamlığa yapılmasının istenmesinin gerekçesi nedir? Yerlerin belirlenmesi konusunda İŞKUR İl Müdürlüğümüz üzerinde siyasi baskı mı yapılmaktadır?” sorularını yöneltti.
BAKANA ‘ADALETSİZLİĞİ GİDERİN’ ÇAĞRISI
Milletvekili Çakırözer,  Çalışma ve Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile TYP kontenjan dağılımlarına ilişkin bir telefon görüşmesi de yaptı. Çakırözer, Müezzinoğlu’na “TYP kontenjanlarına geçen yıl dahil edilmeyen Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han’ın taleplerimizi de dikkate alarak bu yıl eklenmiş olması memnuniyet vericidir. Ancak ilçeleremize belirlenen kontenjanlarda adalet ve hakkaniyet ölçülerine uyulmamış olması sadece bu ilçelerimizde yaşayanları değil hepimizi rahatsız etmektedir. Ayrıca başvuruların AKP’li başkanlarca yönetilen ilçelerde eskiden olduğu gibi belediyeye, CHP’li başkanlarca yönetilen ilçelerde ise kaymakamlığa yapılmasının istenmesi de yine siyasi baskı anlamı taşır. Kontenjanlar ve uygulama konusunda vicdanları rahatsız eden adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” çağrısı yaptı.  Çakırözer’in girişimleri üzerine Çalışma Bakanlığı’nda Eskişehir ilçelerinin kontenjanları konusunda yeni bir çalışma başlatıldığı öğrenildi.  
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.