CHP Osmangazi katliamını Meclis gündemine taşıdı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişinin öldüğü katliamı Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde Çakırözer, “Onlarca şikayet dilekçesine rağmen bu katili koruyan üniversite ve fakülte yönetimini hala görevlerinde tutacak mısınız?” diye sordu.

CHP Osmangazi katliamını Meclis gündemine taşıdı
08 Nisan 2018 Pazar 16:06

Verdiği önergede çalıştığı fakülteyi silahla basıp Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldüren Volkan Bayar için üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamaları hatırlatan Çakırözer, “ Hem üniversite rektörü hem de dekan katliamı yapan saldırgana ilişkin ‘psikolojik sorunlarının olduğuna, akli dengesinin yerinde olmadığına’ dair açıklamalar yapıyor. Psikolojik sorunları olduğu ve bunu çevresine yansıttığı bilinen ve onlarca akademisyeni belgesiz, kanıtsız FETÖ’cü diye ihbar eden bu saldırganın görevine devam etmesine kim, nasıl izin vermiştir? Üniversite yönetimi bu şahıs ile ilgili neden bir işlem yapmamıştır” dedi.

İHMALİ OLANLARI GÖREVDEN ALACAK MISINIZ?

CHP’li Çakırözer 6 Nisan Cumartesi günü Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yaşanan katliamı Meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdi. Çakırözer, Yıldırım’a “4 kişinin hayatını kaybettiği katliamda ihmali olanları görevden almayı düşünmüyor musunuz?” diye sordu.

‘BİR ŞARJÖRE BAKAR” DİYE TEHDİT ETMİŞ

Önergesinde saldırgan Volkan Bayer’e ilişkin ortaya atılan iddiaları ve katliam gününe kadar geçen süreçte yaşananları hatırlatan Çakırözer, “Katliam sonrasında Volkan Bayar hakkında inanılmaz ithamlar ve iddialar ortaya çıktı. İddiaları dile getirenler ise üniversitenin profesörleri, öğretim üyeleri ve Yalçın Bayar'ın FETÖ'cü deyip üniversiteden attırdığı isimler. Saldırgan Bayar'ın önüne geleni tehdit ettiği, FETÖ'cü diye fişlettiği ve bu listede 200'den fazla kişinin olduğu iddia edilmektedir. Saldırganın tehditler sırasında ‘Bir şarjöre bakar’ şeklinde ifadeler kullandığı ve sürecin cinayete kadar gideceğine ilişkin söylemleri olduğu iddialar arasında. Bu iddialar çok vahim iddialar” dedi.

KAÇ KİŞİYİ GÖREVDEN ALDIRDI

Saldırgan Bayar’ın FETÖ’cü diye ihbarda bulunduğu akademisyenlerin 200’ü geçtiği haberlerini anımsatan Çakırözer şu soruları sordu:  “ Saldırgan bugüne kadar Osmangazi Üniversitesi’nde kaç kişiyi bu suçlamalarla ihbar etmiştir? İhbarların kaçı dikkate alınmış, kaç kişi görevlerinden uzaklaştırılmış, üniversiteden atılmıştır? Suçlamalar sonrasında kaç kişi beraat etmiştir? Beraat edenlerin kaçı üniversitelerine dönmüştür? Beraat edenlerden dönüşüne izin verilmeyen kaç kişi vardır?  Saldırganın farklı üniversite ya da kurumlarda şikayette bulunduğu kişiler olmuş mudur?”

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ NEDEN BİR İŞLEM YAPMADI?

Volkan Bayar tarafından suçlanan akademisyenlerin şikayetlerinin bir buçuk yıldır işleme konmadığı iddialarını da önergesinde gündeme getiren Çakırözer şu soruları da sordu:

 “Bayar’ın ihbar ettiği akademisyenler, ‘1.5 yıldır YÖK'e, Rektörlüğe, Bakanlığa dilekçe verdik. Rektörlük korudu. Defalarca dilekçe verdik. Dilekçelerimizi işleme bile almadılar’ diyor. Üniversite rektörü ve fakülte dekanın da katliamı yapan Volkan Bayar’e ilişkin akli dengesinin yerinde olmadığına dair açıklamalar da bulundu. Madem akli dengesi yoktu başta Rektör, ilgili rektör yardımcısı ve fakülte dekanı üniversite içerisinde korku imparatorluğu yaratan bu şahıs ile ilgili neden bir işlem yapmamıştır? Tüm bu ihmalleri korumanın odağında olan fakülte ve üniversite yönetimini hala görevde tutacak mısınız?” dedi.

SİLAHLANMA TEHLİKESİNİN FARKINDA MISINIZ?

Çakırözer soru önergesinde Başbakan Yıldırım’a bireysel silahlanmadaki dikkat çekici artışı da sordu. Volkan Bayar’ın katliamı gerçekleştirdiği silahı nasıl temin ettiğini soran Çakırözer  şu sorulara yanıt aradı; “Akli dengesinin yerinde olmadığı söylenen bu saldırgan nasıl silah ruhsatı alabilmiştir? Türkiye’de herkes bu şekilde kolayca ruhsat, silah ve mühimmat temin edebiliyorsa bunun sorumluluğu hükümetinizde değil midir? Türkiye’de Bireysel silahlanmadaki olağanüstü artışın önüne geçmek için ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz?”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.