"CHP İKTİDARA GELİYOR"

SONER UÇAK YAZDI...

"CHP İKTİDARA GELİYOR"
13 Eylül 2019 Cuma 10:39

İşin özü, sohbetlerimizde cümle aynen şöyle başlıyor “CHP iktidara geliyor”

 Son zamanlarda CHP’lilerle konuştuğumuzda CHP’nin iktidara geleceği yönünde ciddi alametler gördüklerini belirtiyorlar.

Bu inancın motivasyonunu ise, başta ekonomik veriler olmak üzere, AK Parti’nin yönetsel bazdaki bazı zaafiyetlerinden alıyorlar. 

AK Parti’nin bırakın şerrini, hayrından bile sıkılanlar da mevcut üstelik

17 yıldır aynı sözleri, farklı ses tonları ile dinlemekten sıkıldıklarını belirten bazı CHP’liler ise iktidara yürüdüklerinden oldukça emin.

Eee , İstanbul ve Ankara zaferleri görüldükten sonra, Eskişehir gibi kaleleşen bir kentten bakınca manzaraya, Türkiye siyasetinde bir değişim olma ihtimalinin herkesin aklından geçmesi doğal.

Eskişehir siyasi kulislerinden devam edelim.

AK Partililerle de bu konuyu zaman zaman konuşurum.

Hatta bazı seçimler öncesi, bazı AK Partililere “bu kez işiniz zor dediğim” olmuştur da, seçim sonrası “ne haberrr Soner” diyerek beni mahcubiyete gark etmişlerdir.

Bu taraftan bakınca siyaseti iyi okuyamadığımdan emin olduğum birkaç anımız da mevcuttur elhamdülillah.

Ancak bu kez, AK Partililer de, hadi herkesi zan altında bırakmayalım, bazı AK Partililer işlerin yolunda gitmediğinin farkında. 

Zaten Erdoğan’ın talimatı üzerine başlayan Ömerler arayışı da işlerin iyi gitmediğinin başlı başına bir delili değil mi?

Öyle ya! Ömer arayışlarının devam edeceğini, ancak sahabe döneminde yaşamadığımızı hatırlatan bir AK Partili abimizden atıfta bulunacak olursak bu dönemde neden Ömerler arayışına girilsin yeniden.

İşler yolunda değil nokta

Borçlanma genel müdürlüğü gibi bir müdürlüğünde kurulma zaruriyeti baş gösterdiyse şayet, ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

Tek sorun ekonomi de değil üstelik.

Mesela hukuk sistemimize güven araştırılması yapılsa zannediyorum daha büyük sorunlarımızın olduğu, hatta toplumsal sağlığımız araştırılırsa ciddi bir sorunun içinde boğulduğumuzu tespit edecek değerli bilim adamlarımız çıkacaktır.

“Bilim adamlarımız” demişken, akademinin de çok yolunda gitmediği uzunca bir zamandır gündemde yerini koruyor.

Biraz beyin jimnastiği yaparsak ne demek istediğimi anlarsınız.

Jimnastik diyince aklıma spor geldi.

Düşünün belediye basketbol turnuvası yapıyor, Eskişehir gibi üniversite kentinde basketbol ligi olmadığını öğreniyoruz.

“Futbol” desen, zaten vergi ve SSK borcu affedilmeden hareket edebilecek kulüp yok.

 Her sezon başında vergisini ve SSK’sını düzenli ödeyen vatandaşlardan takımlarını sevmeleri ve destek vermelerinin yanı sıra para isteyen kulüplerden öte bir yerde değiliz.

İktidarın, bir bekleyişte değil, her zaman bir arayışta olduğunu kabul edersek, AK Parti’den birazda olsa uzaklaştığı gerçekliği var.

İşin aslı tüm anlattıklarım ve anlatılanların ışığında CHP iktidara yürüyor mu  bu konuda çok net değilim.

Bildiğim bir şey varsa; iktidar CHP’ye geliyor.

CHP kapıyı açık tutarsa  yetecek.

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.