CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu : Savunma durdurulamaz

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necati Ulaş Kutlu Baroların Ankara yürüyüşü ile ilgili yaptığı basın açıklamasında “Anayasal temel demokratik hak olan yürüyüş ve eylem yapma hakkı engellenemez” dedi.

CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu : Savunma durdurulamaz
22 Haziran 2020 Pazartesi 13:34

 Kutlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 60’a yakın Baro Başkanının Ankara’ya girişi hükümetin polisi tarafından engelleniyor.

İşte tam da bu yüzden yürüyoruz,

Hak için, hukuk için, adalet için.

Anayasal temel demokratik hak olan yürüyüş ve eylem yapma hakkı engellenemez!

Baro Başkanlarımız ülkemizin başkentine alınmadığı gibi kolluk kuvvetlerince de başkentimizin girişinde darp ediliyor.

Barolar Birliğini işgal eden zatın, avukatları temsil yeteneği çoktan sona ermiş olup, bugün itibariyle de birliğine mensup başkanlarına sahip çıkmayıp, yaşananlara sessiz kalarak hükümetin emir eri olduğunu artık ispatlamıştır.

Demokrasiden yana, hak ve hukuk mücadelesi için illerinden ülkenin başkenti Ankara’ya yürüyen Başkanlarımızın her zaman yanındayız.

Bu ülkenin avukatlarının hak arama mücadelesini engelleyemeyeceksiniz,

Yargıyı vesayet altına aldınız, adaleti kör topal yaptınız, ancak Barolar üzerinde vesayet kuramayacaksınız. Halkın tek güvencesi olarak savunma kalmıştır.

Savunma durdurulamaz, Savunma yürüyecek! ” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.