ÇAKIRÖZER MALATYALILARLA BULUŞTU

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de yaşayan Malatyalılar ile bir araya geldi. Anayasa referandumu öncesinde kaygılarını anlatan Çakırözer, Malatyalılar ve Dutlucalılardan ‘Hayır’ için destek istedi.  

ÇAKIRÖZER MALATYALILARLA BULUŞTU
10 Mart 2017 Cuma 13:32

Çakırözer: “Malatya’nın demokrasi sevdalısı hemşehrilerine güveniyoruz” 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yaşayan  Malatyalıları derneklerinde ziyaret ederek Anayasa değişikliğinde  ‘Hayır’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu. Çakırözer, “Cumhuriyetimizin kurucularından, çok partili siyasi hayata geçişimizin mimarı 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün bize emanet ettiği çok partili demokrasi geleneğimizin sürmesi için sizlerden ‘Hayır’ bekliyoruz” dedi.

"Ülkenin tapusu bir kişiye emanet edilemez"
 
Anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini paylaşan Çakırözer, “Meselemiz parti meselesi değil, mesele vatan meselesidir. İstenen paket kabul edilirse ülkemizin tapusunu bir kişiye, sorgusuz sualsiz denetimsiz emanet etmiş olacağız. Sonu ne olacağını bilmediğimiz bir maceraya hep birlikte sürükleneceğiz” dedi.

"İnönü'nün mirasına sahip çıkalım"

Malatya’nın Türkiye’ye büyük hizmetler yapan iki önemli Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Turgut Özal’ı çıkardığını  belirten Çakırözer , “Hemşehriniz İsmet Paşa 70 yıl önce 2. Cumhurbaşkanımızken ülkemizi çok partili hayata geçirdi. Bu esnada   genel başkanlık sıfatını kendisi gönüllü olarak bıraktı. Şimdi ülkeyi yeniden 70 yıl geriye götürmek istiyorlar. 80 milyonluk cumhurun yani halkın başı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Cumhurbaşkanının tarafsızlığını tamamen ortadan kaldıracaktır. İnönü’nün hemşehrileri olan demokrasi ve Cumhuriyet sevdalısı Malatyalılarımızın çok partili  demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerini sarsacak bu tek adam rejimine hayır diyeceğine inanıyorum” dedi.Malatyalılar Derneği milletvekili Çakırözer’i Malatya’nın dünya markası haline gelen kayısısı ile ağırladılar.   Eskişehir’de yaşayan Dutlucalılar ile de bir araya gelen Çakırözer, Anayasa referandumunda Hayır deme gerekçelerini anlattı, Hayır için Dutlucalılardan da destek istedi.
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.