BU KADAR YETKİYİ BİR KİŞİYE NİYE VERELİM

DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, yaptığı basın açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak , iktidarın ve Cumhurbaşkanının zorlaması ile Cumhuriyetin, memleketin ve emekçilerin geleceğini belirleyecek çok önemli bir referanduma gidildiğine dikkat çekti.

BU KADAR YETKİYİ BİR KİŞİYE NİYE VERELİM
04 Mart 2017 Cumartesi 17:30

Eğitim-Sen toplantı salonunda açıklama yapan Beysülen, emeklilere seslenerek şu ifadelere yer verdi:  “Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirsek, maaşlarımız artacak mı? Yıllardır beklediğimiz intibak yasası çıkacak mı? Promosyon adı altında, bankaya rehin olmamız engellenecek mi? Parasız nitelikli ve ulaşabilir sağlık hakkımız olacak mı? Çocuklarımız ve torunlarımız, parasız bilimsel ve laik eğitim alabilecekler mi? Ekonomi düzelecek, dolar düşecek, yatırım artacak, Türkiye uçacak mı? Ayrıştırma, şiddet, çatışma bitecek bu ülkeye barış gelecek mi? Güvende olacak mıyız? Asgari ücret artacak mı? İşsizlik bitecek, çocuklarımız, torunlarımız güvenceli işte çalışacak mı? Çağdaş dünya normlarının hayat bulduğu, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yurttaşları olarak yaşamamız sağlanacak mı? Herkesin özgürce konuşabildiği, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı içeri atılmadığı, özgürlükler  ülkesinde mi, yaşayacağız? Yurtta barış ve dünyada barış ilkesi hayata geçecek mi? Tüm bu soruların cevabı Hayır ise bu kadar yetkiye tek kişiye neden verelim” dedi.

Emekliler ülkenin büyümesinden pay almıyorlar
‘’Doların Türk lirası karşısında hızla değer kazanması, gerek mal ve hizmetlerden alınmakta olan, vergi oranlarının yeni yılla birlikte yükseltilmesi, enflasyonu olumsuz etkiledi ve temel tüketim ürünlerinin fiyatları hızla arttı.
Üstelik emekliler bu ülkenin büyümesinden pay alamıyorlar. Bir devletin toplumun bir kesimine  ülkenin büyümesinden pay vermemesi, o kesimi yurttaş olarak görmemesi anlamındadır. ‘’
 
Promosyonların  referandum  rüşveti olduğunu biliyoruz
‘’ Biz emekliler verileceği açıklananın promosyon olmadığını, bir referandum rüşveti olduğunu biliyoruz. Bu nenle promosyon hak olarak değil, hükümetin lütfuymuş gibi algılatılmaya çalışılıyor. Amaç milyonlarca emeklinin oyunu, rejim değişikliğine destek verme yönünde kullanılmasını sağlamaktır.  Biz bu oyunu kabul etmiyoruz.’’
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.