Bakan Zeybekçi “Almanya’ya gitmekte bir beis görmedim”

Almanya ile yaşanan kriz sonrasında CHP’li Baykal’ın Almanya ziyaretini iptal etmesi ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “ Dışişleri Bakanımızla da istişare ettik, kesinlikle gideceğimi, vazgeçmeyeceğimi baştan itibaren söyledim" dedi.

Bakan Zeybekçi “Almanya’ya gitmekte bir beis görmedim”
05 Mart 2017 Pazar 18:31

Bir beis yok
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'ya gitmeden önce havalimanında yaptığı açıklamada, “Kesinlikle gideceğimi, vazgeçmeyeceğimi baştan itibaren söyledim" dedi. Zeybekci, Deniz Baykal'ın Almanya programını iptal etmesinin kendi kararı olduğunu ve bu karara saygı gösterdiğini de belirtti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'nın Köln şehrinde daha önce katılacağı etkinliğin iki kez iptal edilmesinin ardından bir başka etkinliğe katılmak üzere Çardak Havaalanı'ndan Almanya'ya gitti. Bakan Zeybekci, yolculuk öncesi havalimanında düzenlediği basın toplantısında CHP'li Deniz Baykal'ın Almanya programını iptal etmesini de değerlendirdi. Deniz Baykal'ın davranışının sebebini bilemediğini söyleyen Bakan Zeybekci, "İptalle ilgili kararı kendi doğrularıdır, doğrularına da saygı göstermek lazımdır ama ben ilk baştan itibaren iptal etmeyeceğimi, oraya gideceğimi, kahve kahve dolaşacağımı, vatandaşlarımla buluşacağımı ve bunu da kimsenin engelleyemeyeceğini söyledim. O yanlıştır, benim yaptığım doğrudur anlamında demiyorum. Onun doğrusuna da saygı gösteriyorum. Benim doğrum da budur. Bizim yola çıkış amacımız seferdir. Saygı gösteriyorum, niyeti eğer Almanya'nın yaptığı uygulamaları protesto etmekse evet teşekkür ediyorum ama biz baştan itibaren protesto etmekten ziyade gitmeyi planladık. Talebimiz makul çünkü. Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün olduğu iddia edilen bir ortamda yaptığımızın yanlış olmadığını yüzde yüz inandığım için gitmekte bir beis görmedim. Dışişleri Bakanımızla da istişare ettik, kesinlikle gideceğimi, vazgeçmeyeceğimi baştan itibaren söyledim" dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.