AK PARTİ İL BAŞKANI ÜNLÜ’DEN BÜYÜKERŞEN’E YANIT

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir’de gündem olan Termik Santral ve baraj yapımı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Termik Santral konusunda kamuoyuna yansıtılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ilıca’da yapılması planlanan baraj için de ‘Orası baraj değil, su bendidir’ diyen Ünlü, şehrin gerçek gündemleri yerine suni gündemlerin ortaya atıldığını ifade etti.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÜNLÜ’DEN BÜYÜKERŞEN’E YANIT
02 Kasım 2017 Perşembe 12:39

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, son günlerde başta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in açıklamaları olmak üzere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TERMİK SANTRAL İLE İLGİLİ ANLATILANLAR DOĞRU DEĞİL

Alpu Ovası’na yapılması planlanan Termik Santral konusunda açıklamalarda bulunan Ünlü, “Çok gerçekçi olmayan bir şekilde bir kampanya başlatılmış vaziyette. Dilekçe vererek ve belediyenin yönlendirilmesiyle STK’ların başlattığı bir kampanya var. CHP anlayışı ve Eskişehir’deki CHP’li belediyeler AK Parti’nin yaptığı yatırımlara karşıdır. Eskişehir’de stadyuma, demiryolunun yer altına alınmasına, çevre yoluna ve yapılan kavşaklara da karşı çıkmışlardı. Karşı çıkmakla kalmadılar, bu yatırımların yapılmaması ve uzaması adına büyük bir eziyet çıkardılar. Temek anlayış bir CHP refleksidir. Bu iş şamata ve bir tiyatro oyunu ile devam etmektedir. Senaryo yazıp bu senaryoyu da oynamaktadırlar. Termik santral ile ilgili şuana kadar söylenenlerin yüzde 90’ı gerçeği yansıtmamaktadır. Şuan Termik Santral halkı bilgilendirme aşamasındadır. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘ÇET Raporu düzenlenmiş’ diyor. Bu doğru değil. Santral ile ilgili söylenen hiçbir şey gerçeği yansıtmamaktadır. Biz termik santral ile ilgili konuşmalarımızı ve bilgimizi bu arkadaşların şamatası bittikten sonra, iş gerçek moduna döndükten sonra sağlıklı bir şekilde kamuoyunu bilgilendireceğiz.” dedi.

BÜROKRATAR BELEDİYE’NİN EMİR ERİ DEĞİLDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in şehirdeki bürokratlara baskı kurmaya çalıştığına dikkat çeken Ünlü, “Bürokratlara hakaret ediliyor, suçlanıyor. Bürokratlar sizin emir eriniz değildir. Aslında asıl bürokrat sıkıntısı şudur; Bürokratlar isteniyor ki belediyelerin emir eri olsun. Böyle bir anlayış yok. Bürokratlar bu ülkenin ve Eskişehir’in menfaati için çalışıyorlar. Biz arkadaşlarımızın arkasındayız. Ne yaptıklarını biliyoruz. Bürokrat namusu arıyorlarsa önce kendi durumlarına bakacaklar. Hiç kimseye hakaret edemezsiniz.” İfadelerini kullandı.

SARISUNGUR’A UÇAK OTOBÜSÜN İNDİĞİNİ GÖREN OLDU MU?

Başkan Büyükerşen’in Ilıca’da yapılması planlanan baraj konusunda iktidar yetkililerinin engellediğine ilişkin açıklamalarına cevap veren Ünlü, “Baraj deniyor. Ne barajı? Bu su setidir. Bir benttir. Baraj falan değildir. Bugün konuştuğumuz senaryonun aynısını 5 yıl önce Sarısungur göleti için konuşuyorduk. Sarısungur’a uçak otobüs inecekti. İndi mi? Borularla su taşınacaktı. Taşındı mı? Tiyatro burada da var. Kendi primlerini yapmak için maalesef her türlü yalana başvuruyorlar. Diyorlar ki, ‘Ben siyaset dışıyım. Ben siyaset üstüyüm’ Siz siyasetin daniskasını yapıyorsunuz. Siz geçmiş dönemde kalmış bir siyasetçisiniz. Sarısungur’da oluşturulan algı bugün o su seti için söylenmektedir. 10 yıldır o oyun havuzunda oynuyorlar. ‘Ilıca’daki su birikintisinden sular geldiğinde Eskişehir’in suyu içilebilir olacakmış.’ Eskişehir’in suyunun içilemez olduğunu daha iyi öğrenmiş olduk.” Açıklamasında bulundu.

TEMEL SORUNLAR NEDEN KONUŞULMUYOR’

Eskişehir’in temel sorunlarının konuşulmadığını söyleyen Ünlü şöyle devam etti: “ Trafik sorunu ile ilgili hangi adımı atıyorsunuz? 8 mahallede kentsel dönüşüm yapıldı. 8 mahallede oturan vatandaşların hepsi tedirgin. Hangi adımlar atıldı? Bunları konuşun. Su bendi ile işimiz yok. İmar sorunlarıyla alakalı ne yapacaksınız. Şehir müteahhitlerin elinde dönüştürülmektedir. Belediyenin hiçbir müdahalesi yoktur. Köy yollarının perişanlığı ortadadır. İl Özel İdaresi varken bu köy yollarının hepsi düzgündü. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Anında müdahale ediliyordu. Şuanda bu köy yollarında ulaşım perişan vaziyettedir. Bu meseleler ve temel sıkıntılar ortada dururken gündeme getirilen meseleler asıl sorunları örtme çabasıdır.”

AK PARTİ GRUBU BÜYÜKERŞEN’E ESİR OLMAZ

Başkan Büyükerşen’in Ak Parti grubunu etki altına almak istediğini söyleyen Ünlü, “Büyükşehir Meclisi’nde üyelere ‘robot’ diyor. Siz CHP grubunu esir almışsınız. İstiyorsunuz ki Ak Parti grubu da bana esir olsun. Böyle bir şey yok. Belediye Meclisi’nin 2014’ten 2017’ye kadar olan gündem maddelerine bir bakın. Hangi hayati meseleyi belediye gündem maddesi yapmış? Hepsi uyduruk gündem. Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs alması, tramvay hattını uzatması rutin şeyler.  Bunu yapmayacaksa ne yapacak? Zaten bu belediyenin yaptığı iş.” diye konuştu.  

İL BAŞKANI OLMAK İSTEYEN AÇIKTAN SÖYLESİN

Ak Parti İl Başkanlığı adaylığı konusunda da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ünlü şunları söyledi: “AK Parti İl Başkanı olmayı herkes isteyebilir. Ben kimseye sağa sola, ‘Beni almayın. Ben koltukta kalayım’ diye bir durumum olmadı. Herkes il başkanı olmak ister ama bunu açıktan yapmak lazım. Oraya çıkıp, ‘Ben İl Başkanı olmak istiyorum. Yapacağım işler var’ demek lazım. Benim koltukta kalmak için bir derdim yok. Biz görevimize devam ediyoruz. Ben işimi yapıyorum. ‘Yeter sen il başkanı yapma’ dediklerinde ben yapmam. Ama il başkanı olmak isteyenler açıktan konuşurlarsa daha sağlıklı olur. Ben açıktan söylüyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.