ABDULKADİR ADAR: EYT'LİLERE HAKSIZLIK ETMEMEK LAZIM

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, düzenlenen basın toplantısında, son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan EYT sorununa dikkat çekti. Kongre süreci ile ilgili olarak görüşlerini de belirten Adar, "Eskişehir’de CHP, bu kongre sürecinden çok güçlenerek çıkacak” dedi.

ABDULKADİR ADAR: EYT'LİLERE HAKSIZLIK ETMEMEK LAZIM
22 Kasım 2019 Cuma 14:45

Parti il binasında konuşan İl Başkanı Abdülkadir Adar, bu insanlara artık haksızlık edilmemesi gerektiğini vurgulayarak,  hükümet yetkililerinin bu sorunun altından rahatlıkla kalkabilmesi gerektiğini ifade etti.

“HAKSIZLIK ETMEYİN”

Emeklilikte Yaşa Takılanların son günlerin en önemli konularından birisi olduğunun da altını çizen Adar, “Gerçek anlamda toplumda çok büyü bir yara haline geldi. Ama Sayın Cumhurbaşkanının ifadelerini de bu gurubun mensubu olan insanların hak etmediğini düşünüyorum. Çünkü, insanlar bazı şeyleri kendi inisiyatifleri ile gerçekleştirmiyorlar. Emeklilikle ilgili çıkan yasa 1999 tarihinde çıkan bir yasa. Ama daha sonra 2008 yılında çıkarılan yasa ile bütün problemler başladı. Elimizdeki bilgilere göre bugün emeklilikte yaşa takılanların sayısı beş milyon, dört yüz bin gibi görünüyor. Sayın Cumhurbaşkanının siz hem çalışarak maaş alacaksınız, hem emeklilikte maaş alacaksınız. Dolayısıyla Türkiye bunu kaldıramaz gibi bir açıklamayı kabul etmek mümkün değil. Evet, beş milyon gibi bir rakam var, fakat emekliliği hak ettiniz, gelin maaş bağlıyoruz denildiğinde ben bu rakamların yüzde onlara kadar ineceğini düşünüyorum. Harcanacak paraların yeri doğru tespit edilsin Adar, “Emekliliği hak eden insanlara Devletin bağladığı maaş bin altı yüz lira civarında. Bu insanlara artık haksızlık etmemek lazım. Türkiye büyük bir ülkedir, ekonomisi güçlüdür” şeklinde konuştu.

KONGRE DEĞERLENDİRMESİ”

Kongre sürecine de değinen Adar, “Kırsaldaki 12 ilçemizin delege seçimleri tamamlandı. Bunlarla ilgili bir sorun yok. 14 Aralık’dan sonra da ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Son derece olgun bir hava içerisinde geçen, kavganın gürültünün olmadığı bir kongre sürecinin yaşanmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü hedefimiz, sadece toplumun sorunlarına odaklanan bir CHP yönetimleri oluşturmak. Kendi içerisinde kavga etmeyen ülke sorunlarına dikkatli bir şekilde bakan çözüm yolları sunan yönetimler olmayı arzu ediyoruz. Eskişehir’de CHP, bu kongre sürecinden çok güçlenerek çıkacak” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.