Vali Ayyıldız: Onu bir kez daha anmaktan mutluluk duyuyorum

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Sivrihisar’da düzenlenecek olan “Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali” ‘ni yorumladı.

Vali Ayyıldız: Onu bir kez daha anmaktan mutluluk duyuyorum
29 Haziran 2020 Pazartesi 16:29

Vali Ayyıldız, “Ünlü mizah ustası ve halk filozofu Nasreddin Hoca’mızı ‘Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ vesilesiyle anmaktan, onun yüzyılları aşıp günümüze ulaşan derin felsefesini bir kez daha yorumlayacak olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Onun fıkralarında toplumun eksik ve aksak yönleri gösterilir. Fıkralarıyla Türk Milleti’nin zekâ inceliğini, nükte gücünü yansıtır. İnsanları, kalplerini kırmadan eleştirir. Şaşırtırken, eleştirirken hep aydınlatır. Hiçbir zaman kimseyle alay etmez, kimseyi küçümsemez.”

Vali Ayyıldız ayrıca, “Bu yıl pandemi sebebiyle sembolik düzeyde gerçekleştirilecek ve dördüncüsü olacak ‘Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nin Nasreddin Hoca’mızın manevî ikliminin ülkemizde ve tüm dünyada her haneye, her bireye ulaşmasına vesile olmasını diliyor; selâm ve muhabbetlerimi sunduğunu” söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.