VAHŞET TANRISI'NA SANATSEVERLERDEN TAM NOT

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezon için projelendirdiği birbirinden önemli oyunları prömiyerlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Böyledir Bizim Sevdamız adlı müzikalin ardından “Vahşet Tanrısı” adlı oyunu da vatandaşlardan tam not aldı.

VAHŞET TANRISI'NA SANATSEVERLERDEN TAM NOT
12 Ekim 2019 Cumartesi 15:55

Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın ödüllü oyunu Vahşet Tanrısı, bireyin ve toplumun içinde barındırdığı hoşgörüsüzlüğü ve şiddet eğilimini, aile kavramını sorgulayarak anlatan bir kara mizah örneği olarak Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi'nde sanatseverler ile buluştu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce'nin de izlediği oyuna Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Oyun sonunda sahneye çıkan Ünlüce, Eskişehir Şehir Tiyatroları ile gurur duyduklarını ifade ederek "Bu sezon da birbirinden önemli oyunları bizler için hazırladılar. Oyunlardaki performansları kadar oyunlardan alacağımız mesajlar da çok önemli. Hem Böyledir Bizim Sevdamız hem de Vahşet Tanrısı'nın halkımıza çok önemli mesajlar vereceğine inanıyorum. Sezon boyunca bu salonların boş kalmayacağına eminim. Ben yönetmen koltuğunda Şehir Tiyatroları sanatçımız Mert Kırlak nezdinde bütün oyuncularımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi. 

Tony Ödülleri’nde en iyi tiyatro oyunu ödülüne sahip olan ve Zeynep Avcı’nın dilimize kazandırdığı oyunun dekor tasarımını Aylin Önen, ışık tasarımını Ali Rıza Tekin, müziklerini ise Ali Eyidoğan üstlendi. Beyaz perdeye de uyarlanan ve tüm dünyada çok büyük beğeni toplayan Vahşet Tanrısı, sezon boyunca Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye devam edecek.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.