SEMADA EMPATİ ALBÜMÜ İNTERNET VE RAFLARDA

Duayen viyolacımız Ruşen Güneş, derinlikli besteci Semih Korucu’nun yazdığı eserleri seslendirdi.

SEMADA EMPATİ ALBÜMÜ İNTERNET VE RAFLARDA
10 Mart 2018 Cumartesi 14:09

Besteci, icracı ve yapımcı işbirliğinin güzel bir örneği olan ‘Semada Empati’ başlıklı klasik müzik albümü internette ve büyük plakçı raflarında yerini alarak, müzikseverlerin, kompozisyon ve çalgı öğrencilerinin, konservatuarların yararlanmasına sunuldu. 

DR’ın büyük mağazaları, Dost Müzik Mağazaları, Mephisto, Lale Plak gibi plakçılarda satışa sunulan Semada Empati başlığı Semih Korucu’nun REŞEN Güneş için yazdığı ‘Sema’ ve ‘Empati’ başlıklı parçaların adlarından türetildi. Sema başlıklı parçada Ruşen Güneş’e Aytuğ Ülgen yönetiminde MEÜ Akademik Oda Orkestrası eşlik etti. Albümde Semih Korucu’nun iki piyona için ‘Aynanın Foyası’ başlıklı yapıtı da bulunuyor. Yapıtı piyanistler Lilian Tonella Tüzün ile Özge Güncan seslendirdi. Albümde ayrıca Ruşen Güneş’ten, Bach-Kodaly ‘Kromatik Fantezi’ ile M. Reger ‘Solo Viyola Süiti’ de yer alıyor. Albümün kapağında ressam Hıdır Yağcı’nın, temayla öz-biçin ilişkisi sağlayan tablosu kullanıldı. (sanattanyansımalar.com)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.