Eskişehir Sanat Derneği “Neşet Tınaztepe Öykü Yarışması” düzenliyor

Eskişehir Sanat Derneği 2017 yılında vefat eden, 14 kitabı bulunan Eskişehirli ünlü öykü ve roman yazarı Neşet Tınaztepe adını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla geçen yıl başlattığı öykü yarışmasının ikincisini düzenledi.

Eskişehir Sanat Derneği  “Neşet Tınaztepe Öykü Yarışması” düzenliyor
19 Temmuz 2020 Pazar 14:10

Neşet Tınaztepe Fakir Baykurt, Mahmut Makal gibi Köy Enstitüsü mezunu öğretmen yazarlarımızdandı. Yarışmaya her yaşta herkes katılabilir. Konusu: Serbesttir. Yarışmaya bir öykü ile katılanacaktır. Yarışmaya katılanın öykü üzerinde kimliği olmayacak, rumuz ile katılınacaktır. Öykünün ilk sayfasının sağ üst köşesine rumuz yazılacak, Ayrı bir sayfada da Rumuz, Adı, Soyadı, e-posta adresi, telefonu bilgileri yer alacaktır. Öyküler bilgisayar ile 12 punto ile yazılmış, üç sayfayı geçmeyecektir. Öyküler, [email protected] adresine mail üzerinden gönderilecektir.

Son katılma tarihi: 30 Eylül 2020 Ödüller: Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve 2 Adet Mansiyon’a plaket. Seçici kurulun Başarılı bulduğu yayınlanabilir 10 öyküye Başarı Belgesi verilecektir. Ödüller  14 Kasım 2020 günü Eskişehirde verilecektir. Ödül alan öyküler “Eskişehir Sanat” dergisinde yayınlanacaktır..Bilgi için: [email protected]   

Tınaztepe kimdir?

Yazar 1926, Çardak köyü / Mihalıççık / Eskişehir doğumlu. İlkokulu köyünde okudu. Çobanlık ve ırgatlık yaptı. Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in yardımıyla Çifteler Köy Enstitüsüne girdi ve 1948’de mezun oldu. Mihalıççık, İkizzafer, Çardak ve Mamure köylerinde öğretmenlik yaptı. 1969 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü bitirdi. 1973 yılında Eskişehir Devrim Ortaokulundan emekliye ayrıldı.

Denemeleri Eğtim hareketleri ve Demet dergilerinde yayımlandı. Çocuk kitapları üzerine çalışmalar yaptı. Eskişehir’de Öğretmenin Sesi dergisini yayımladı. Sakarya ve Milli İrade gazetelerinde eğitim ağırlıklı yazılar yazdı.

ESERLERİ:

ANI: Işığa Doğru - Çifteler Köy Enstitüsü (2003), Köye Doğru  - Bir Öğretmenin Anıları  (2003).

DENEME: Cehalet Vadisi (2004).

ÇOCUK ROMANI: Garip Ali (2004), Annemin Dili (2004), Çürük Ayşe (2004).

ROMAN: Türk Kurtuluş Savaşında Mehmet Onbaşı (2004), Güllü Ana (2005), Osman Ağa (2006), Aliye  Ananın   Çilesi (2006).

     

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.