AŞIK ZÜLALİ ÇİFTELER'DE ANILDI

Çifteler Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Uluslararası Aşık Zülali Anma Programı"nda 13 saz ustası geceye damga vurdu.

AŞIK ZÜLALİ ÇİFTELER'DE ANILDI
08 Temmuz 2019 Pazartesi 10:23

2. Uluslararası Aşık Zülali Anma Programı Çiftelerde gerçekleştirildi. Aşık Zülali’nin kabri başında yapılan dua ile başlayan program. 13 saz ustasının Çiftelerli müzikseverlerle buluşmasıyla devam etti.  Hilmi Şanlı’nın sunumuyla Bursa Posoflular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Çifteler Belediyesi ve Bursa Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan programa 13 aşığın yanı sıra akademisyen, yazar ve şairler’de katıldı. Erzurum, Ardahan, Kars, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Bursa gibi illerden gelen aşıklar, Aşık Zülali'nin eserlerini ve şiirlerini ilçe halkıyla paylaştı. Programda, Aşık Temel Turabi, Rahim Sağlam, Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Sevil Hıdırova, Şemsigül Jakubova, Aşık Parhat, Zernişan Azeyeva, Ahmet Rıza, Orhan Üstündağ, Karayiğit Osman, Menduh Sanatçı, Aşık Halil Aksoy ve Yahya Bilican gibi aşıklar performanslarını sergiledi. Programa Eskişehir Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Çifteler Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Çifteler İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ümit Türkan, Sarar Giyim Protokol Müdürü Alaattin Çoban ve Afyon Kocatepe Besyo Fakülte Müdürü Prof.Dr Yücel Ocak katıldı. Program sonu Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Temel Turabi’nin Aşık atışmaları anlamlı geceye renk kattı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.