ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 12. PALTO FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR!

İsmini Gogol’ün Palto hikayesinden alanAnadolu Üniversitesi Palto Film Günleri,Anadolu Üniversitesiİletişim Bilimleri Fakültesi desteğiyle12. kezgerçekleşiyor.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 12. PALTO FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR!
12 Şubat 2019 Salı 12:03

Sponsorluğunu Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Kent Konseyi, Digiturk,Grundig, MedinaTurgul DDB, Filmpark Medya, Cinema Pink, Gravity Tasarım ve Danışmanlık, VarunaMemphis Kitchen, La PuertaHostel&Restaurant, Yeni Un, ‘78 Coffee, Gün Bakery, Fil’m Hafızası, Vankey, StudioBigBox’ınüstlendiği 12. Palto Film Günleri kapsamında 13 uzun, 8 kısa ve 1 belgeselfilmEskişehirli sinemaseverlerle buluşacak.

 Açılış Günü Eskişehir,Halef ve Cümbüş Cemaat’le Isınacak!

12. Palto Film Günleri, 19 Şubat Salıgünü Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki

Sinema Anadolu’da kapılarını sinemaseverlere açacak. Bu yılın açılış filmi ise Murat Düzgünoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Halef. Filmin ardından Murat Düzgünoğlu, filmin oyuncularından Baran Şükrü Babacan ve Sanat Yönetmeni Osman Özcan ile söyleşi gerçekleştirilecek.Palto Film Günleri’nin açılış coşkusu film gösteriminin ardından IF PerformanceHall’deCümbüş Cemaat konseriyle zirveye ulaşacak. Sinemaseverlerle #birliktegüzel bir konser yaşanacak.

Palto Artık Şehirde!

Eskişehirli sinemaseverler Palto filmlerini bu yıl şehirde de izleyebilecek. Gösterimler 3 gün boyunca Kanatlı AVM CinemaPink’te gerçekleşecek.Palto’da bu yıl başka yenilikler de var. Programa alınan kısa filmler ve Grundig Ruhun Doysun Gıdaya Saygı bölümleri festivalin içeriğini zenginleştiriyor.

12. Yılın Konsepti “Her Bakışta BaşkaHikaye”

Her filmin başka bir hikayesi var. Festivalin iletişim konsepti bu içgörüden yola çıkarak hazırlandı ve “Her Bakışta BaşkaHikaye” tanımlaması üzerine kuruldu. MedinaTurgul DDB tarafındangeliştirilen projenin görsel tasarımı için illüstratör Tayfun Pekdemir’le, tanıtım filmi için ise Filmpark ile birlikte çalışıldı.

Tüm Filmleri İzlemek İsteyene Palto Kart!
Bağımsız sinema örnekleriyle yılın son zamanlarında Eskişehir’de sinemasal bir alan oluşturacak  12. Palto Film Günleri kapsamında bu sene13 film Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde Yerli Sinema, Belgesel, Cannes Seçkisi,Dünya Festivalleri, GrundigRuhun Doysun Gıdaya Saygı,Gece Yarısı ve kısa filmkuşaklarıyer alıyor. Palto Kart sahipleri ise her filmi bir kez olmak üzere istediği seansta izleyebiliyor. Bu sene paltonuzu giyip izlemeye gideceğiniz filmlerin listesi ise şöyle:Everybody Knows (Asgar Fahradi),Woman at War(Benedikt Erlingsson),Donbass (Sergei Loznitsa),The Favourite (Yorgos Lanthimos), Beautiful Boy (Felix Van Groeningen), Loro(Paolo Sorrentino),Wildlife (Paul Dano), At Eternity’s Gate (Joulian Schnabel),Never Look Away (Florian Henckel von Donnersmarck),Utoya(Erik Poppe), Halef (Murat Düzgünoğlu),Babamın Kemikleri (Özkan Çelik), Son Çıkış(Ramin Martin).Şık Derviş: Sait Maden (Miraç Güldoğan)

Yönetmen ve Oyuncular Seyirciyle Buluşuyor!

Halef film ekibinin yanı sıra, Babamın Kemikleri filminin yönetmeni Özkan Çelik, Son Çıkış filminin yönetmeni Ramin Matin, oyuncu Deniz Celiloğlu ve yapımcı Emine Akpınar sinemaseverlerle filmleri hakkında konuşacak.

PaltoAtölye’de Kimler Var?
Geleneksel hale gelen Palto Film Günleriatölye çalışmalarında bu seneGişe Memuru, Sarmaşık, Kelebekler ve Bartu Ben gibi yapımlarıyla ön plana çıkan, Sundance ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik“Nereden Çıktı?”atölyesinde soruları cevaplayacak.Bantmag sinema yazarı Melikşah Altuntaşise “Sinema ve Yeni Medya”atölyesi ile genç sinemaseverlerin ufkunu açacak.

Bir Palto Film Günleri Klasiği: “Askıda Bilet”

“Askıda Bilet” uygulaması, seyircilerin herhangi bir seansa bilet alıp gişeye, yani askıya bırakması ile gerçekleşiyor. Ekonomik zorluk çeken sinemaseverler gişeden biletlerini ücretsiz olarak temin ediyor. “Askıda Bilet” uygulaması ile Palto Film Günleri “...rağmen sinema” diyenlere selam duruyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.