"Tabiattan Sanata Ahşap Sergisi" açıldı

Özgür Woods’un yaşam sürecini tamamlamış olan ahşabı sanatsal biçimde işleyerek tekrar hayata döndürmesinin anlatıldığı sergi açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de katıldı.

"Tabiattan Sanata Ahşap Sergisi" açıldı
18 Mart 2017 Cumartesi 20:46

Açılışta konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, doğanın insana sıcaklık verdiğini anlattı. Başkan Ataç, "Ağaç olunca benim bazı meraklarım var, onları Özgür beye sorma gereksinimi duydum. Çünkü Özgür burada ağacın tohumdan fidan ya da ağaç olmasına kadar ömrünün hikayesini yapıyor. Burada da ömrünü tamamlamış ağaçlar var. İçeride de ahşap eserler var. İkisinin arasında bir kopukluk olursa insanların kafalarında bir soru işareti olur. 'Acaba canlı ağaçlar mı bu şekle geliyor' diye. Ama ekonomik ömrü tamamlanmış veya bir hastalık nedeniyle çürümüş bir ağacın dokusu iyileştirilip, ahşap eserlere dönüşmesi ekonomik bir işleyiştir. Tabii insanı toprak, su, ağaç gibi şeyler çok yakındır. Mesela kiremit de aynı şekilde topraktan yapıldığı için bizlere hep sıcak gelir. O açıdan evlerimizde birçok noktada kullanırız" dedi.
"Doğadan evinize gelebilecek bütün ürünleri tasarlıyorum"
Ahşap eserleri hakkında bilgiler veren Özgür Selvi ise, kendisini "Kütüklerle uğraşan bir adam" olarak tanıtıyor. Doğayı sevdiği için eserlerini yaparken hiç zorlanmadığını anlatan Selvi, "Ağaç işlemeleri ve benzeri ürünler üzerine ilerliyorum. Çok özel nesneler çıkartıyorum ve çıkarttığıma inanıyorum. Doğayı severek hareket ettiğim için bunların bana hiçbir zorluğu yok. Hatta bunlarla uğraşmak daha da keyif veriyor. Çünkü her ağacı işlediğinizde farklı bir koku ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu insana daha da huzur veriyor ve teşvik ediyor. NeoPlus'da güzel bir sergi açılışı oldu. Serginin de güzel olduğunu düşünüyorum. Hedeflerimde, yurt dışı ve benzeri yerlerde bu tarz mağazaları ilerletmek var. Olabildiğince yayılma düşüncem var. Özgür Wood's ailesi olarak direkt zirveye oynamak istiyorum. Ortalama 2,5-3 ay süresince burada kalacağız. İlerleyen zamanlarda da burada kalma düşüncem var, kalabilirim. Bu sergimizde de ortalama 200-300 arasında eser var. Masa, ayna ve abajur ürünlerini burada görebilecekler. Televizyon üniteleri de bunlara dahil. Yani doğadan evinize gelebilecek bütün ürünleri tasarlıyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.